Meniu

BREMEN CEDEAZĂ PE FINAL CU LEIPZIG

După un început ezitant de sezon, RB Leipzig a revenit la forma visată de fani și atacă podiumul înainte de pauza Campionatului Mondial. O revelație a sezonului, Bremen a fost adusă cu picioarele pe pământ de Bayern în runda trecută și va fi interesant de văzut ce face cu o altă forță a Bundesligii, mai ales că a ajuns la 4 înfrângeri în ultimele 5 partide.


BREMEN RĂMÂNE REVELAȚIA SEZONULUI

După două victorii la rând înainte de deplasarea la Munchen pentru a înfrunta marți campioana Bayern, Bremen putea trata întâlnirea ca pe un fel de șansă în plus, având performanțe mult peste așteptări până acum în acest sezon.

În cele din urmă, au fost zdrobiți cu 6-1 pe Allianz Arena, bavarezii extinzându-și avansul în fruntea clasamentului, în timp ce echipa lui Ole Werner s-a menținut pe locul șapte înaintea partidelor din weekend.

Anthony Jung a egalat rapid în minutul 10, după ce Jamal Musiala a deschis scorul în minutul 8, dar echipa lui Julian Nagelsmann s-a dezlănțuit din acel moment, Serge Gnabry ajutându-și echipa cu un hat-trick.

Cu Borussia Dortmund la patru puncte în fața lui Bremen, pe locul șase, înainte de deplasarea de vineri la Borussia Monchengladbach, Die Werderaner nu poate încheia această perioadă mai sus de poziția actuală, dar un punct împotriva lui Leipzig sâmbătă ar asigura rămânerea în prima jumătate a clasamentului înainte de Anul Nou.

LEIPZIG, TOT MAI GREU DE ÎNVINS

Totuși, evitarea unei înfrângeri împotriva Taurilor Zburători este o sarcină dificilă pentru orice echipă, având în vedere forma recentă a acestora, echipa lui Marco Rose fiind neînvinsă în toate cele 12 meciuri disputate în toate competițiile de la revenirea din pauza internațională din septembrie.

Ca atare, fostul antrenor de la Dortmund trebuie să regrete momentul iminentei pauze de la Cupa Mondială, după ce a văzut cum echipa sa a obținut miercuri o a cincea victorie consecutivă împotriva Freiburgului.

Echipa lui Christian Streich - care a sosit la Red Bull Arena pe locul al doilea în clasament - a fost a doua cea mai bună pe tot parcursul meciului, golul lui Lukas Kubler din minutul 66 fiind unul dintre cele doar trei șuturi pe care a reușit să le genereze pe parcursul întâlnirii.

În cele din urmă, victoria celor de la Leipzig nu a părut niciodată pusă la îndoială după ce Christopher Nkunku a dublat avantajul echipei sale la două minute după deschiderea scorului de către Mohamed Simakan în minutul 54, iar penalty-ul de ultimă oră al lui Emil Forsberg a pus punct oricăror îndoieli.

În timp ce Freiburg se va confrunta duminică cu a doua clasată, Union Berlin, Leipzig va avea garantat un loc în primele patru locuri înainte de Anul Nou dacă va reuși să învingă Bremen sâmbătă, deoarece diferența de goluri superioară îi va duce deasupra ambelor echipe în cazul în care rezultatul va fi o remiză pe Stade Europa-Park.

În plus, credem că Leipzig va profita din plin de această șansă pentru a urca pe podium și se va impune la Bremen, pariu pentru care avem o cotă de 1.90.

PUNCTE CHEIE:

  • După un început ezitant de sezon, Leipzig pare că și-a revenit complet și a ajuns acum la 8 victorii și o remiză în ultimele 9 meciuri, fiecare cu minim două goluri marcate (în 7 din aceste meciuri a marcat de minim 3 ori);
  • Și directele recente sunt în favoarea Taurului Zburător, care s-a impus în precedentele 5 și a marcat de fiecare dată de minim două ori;
  • Bremen tocmai a fost spulberată pe terenul lui Bayern, 1-6, a patra înfrângere în ultimele 6 meciuri, fiecare din ele venind la pachet cu minim două goluri primite;
  • Chiar dacă nu a pierdut de fiecare dată, Bremen a primit minim două goluri în fiecare din cele 5 meciuri cu echipe de top 8;
  • Cu 25 de goluri primite în 14 etape, Bremen are cea mai slabă defensivă din top 10 echipe din Bundesliga.