Meniu

24 Mai, la 18:00. Brondby câștigă titlul la Nordsjalland

Brondby are șansa istorică de a le detrona pe FC Copenhaga și Midtjylland, cele care au dominat autoritar ostilitățile în Danemarca în ultimii ani. Echipa galben-albastră are nevoie de o victorie contra celor de la Nordsjalland, iar șansele sunt să o și obțină pentru a recuceri trofeul de campioană după 16 ani.

Campionatul danez a fost unul nebun în acest sezon. Midtjylland a reușit performanța de a se califica în grupele Ligii Campionilor, după un traseu în care le-a eliminat, printre altele, pe Slavia Praga și Young Boys Berna. Ajunsă acolo, campioana Danemarcei nu s-a făcut de râs, în ciuda unor adversari cu nume grele, precum Liverpool, Ajax sau Atalanta.

Copenhaga îi aduce titlul lui Brondby

Pentru Brondby, lucrurile au fost ca un carusel în acest sezon, după ce Midtjylland a stat multă vreme pe primul loc și nu părea că vrea să renunțe le coroană. Actualul lider din Danemarca a urcat pe prima treaptă a podiumului abia după ultima etapă, când Copenhaga a câștigat cu Midtjylland cu 4-2, iar Brondby a câștigat la Aarhus (2-1). În ultimul meci jucat acasă, actualul lider a bătut-o pe fosta campioană cu 3-1, deci se poate spune că a contribuit și ea direct la propria performanță.

În acest moment, Nordsjalland este în no man’s land, adică acolo unde nu prea mai au ce să facă. Aflată pe locul 5 în grupa campioanelor, trupa galben-roșie e la 5 puncte în spatele lui Aarhus și la 6 în fața lui Randers, deci soarta nu mai are cum să i se schimbe.

Din acest motiv credem că motivația nu va fi la fel de puternică precum cea a gazdelor, iar pronosticul de ‘1 solist’ are șanse mari să se împlinească. La o cotă de 1.40, acesta pare chiar potrivit.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 6 meciuri, Brondby a câștigat de 4 ori și a reușit să se cațăre până pe primul loc;
  • Echipa are al doilea cel mai bun atac din campionat, cu 56 de goluri marcate în 31 de meciuri;
  • Înainte de meciurile din ultima etapă, Brondby știe că o victorie îi poate garanta titlul, în timp ce Nordsjalland nu mai are pentru ce juca;
  • În ultimele două etape, oaspeții au pierdut de fiecare dată și au primit 6 goluri în total;
  • În acest sezon, Nordsjalland a avut probleme cu echipele din Top 3 al campionatului. În 11 meciuri contra acestora, a pierdut de 7 ori și a câștigat doar în două rânduri;
  • În ultimii ani, confruntările directe au fost de partea lui Brondby, care este neînvinsă în ultimele 16 întâlniri cu Nordsjalland, 12 dintre care sunt victorii.