Meniu

27 August, la 21:30. Show total în Dortmund - Hoffenheim!

Doi dintre cei mai periculoși atacanți din Bundesliga se vor confrunta vineri seara, când Borussia Dortmund o va primi pe Hoffenheim pe Signal Iduna Park, în a treia etapă din actualul sezon de Bundesliga. Haaland și coechipierii vor încerca să-și revină după înfrângerea din etapa trecută contra lui Hoffenheim coordonată în atac de Kramaric.

Îi lasă iarăși Dortmund drum liber lui Bayern?

Domnia lui Marco Rose la Dortmund a început într-un mod destul de amestecat de la sosirea sa în această vară de la Borussia Monchengladbach. După ce a început cu o victorie confortabilă cu 3-0 în fața lui SV Wehen Wiesbaden în DFB-Pokal, în care Haaland și-a început sezonul cu un hat-trick, BVB și-a început campania în Bundesliga cu o victorie cu 5-2 acasă cu Eintracht Frankfurt, Haaland fiind din nou vedeta, cu două goluri și două pase de gol.

De atunci însă, gazdele au pierdut următoarele două meciuri. În primul rând, luptele lor deja obișnuite împotriva lui Bayern Munchen au continuat cu o înfrângere cu 3-1 în Supercupă, în ciuda faptului că adversarii lor nu au reușit să se regăsească pe deplin în primele etape ale noului sezon.

Înfrângerea din Supercupă a fost urmată de o altă înfrângere în campionat, la sfârșitul săptămânii trecute, în fața celor de la Freiburg. Aceste tipuri de înfrângeri împotriva unor adversari de mijlocul clasamentului sunt cele care au costat-o pe Dortmund o provocare consistentă la titlurile lui Bayern din ultimii ani, iar acest sezon nu a început diferit.

În ciuda faptului că au avut posesia și au creat constant pericol la poarta adversă, galben-negrii au terminat învinși cu 2-1, un autogol al lui Yannik Keitel de la Freiburg răsplătind numărul mare de eforturi pe care le-au depus la poartă.

Haaland și compania privesc acum la meciul de vineri ca la o oportunitate de a șterge amintirea celor două înfrângeri din ultima săptămână.

Hoffenheim traversează o perioadă bună

Hoffenheim se deplasează pe Signal Iduna Park cu o stare de spirit ceva mai optimistă decât gazdele, după un start de sezon fără înfrângere. După o campanie dezamăgitoare în sezonul 2020-21, încheiată pe locul 11, oaspeții au continuat finalul bun de sezon în deschiderea celui nou.

După cu o victorie cu 3-2 în fața Viktoriei Koln după prelungiri, care i-a permis să avanseze în turul al doilea al DFB-Pokal, Hoffenheim a învins cu 4-0 pe Augsburg în ziua de deschidere a noului sezon din Bundesliga.

Kramaric, cel mai bun marcator al sezonului trecut, cu 20 de goluri, a fost în formă maximă în deschidere, înregistrând trei pase de gol pentru coechipierii săi.

Deși nu a reușit să marcheze nici în meciul de weekendul trecut, 2-2 pe teren propriu cu Union Berlin, atacantul croat a reușit să mai înregistreze o pasă de gol, ajungând la patru pase de gol și două goluri deja în acest sezon, după ce a marcat o dublă în meciul de cupă.

Vizitatorii vor rămâne, de asemenea, cu speranța de a obține un rezultat pozitiv, după un palmares recent impresionant în fața gazdelor - Hoffenheim a pierdut doar o singură dată cu Dortmund în ultimele șapte întâlniri, inclusiv în ultimele trei deplasări.

Inclus în aceste ultime trei vizite a fost o victorie categorică cu 4-0 în chiar ultima etapă a sezonului 2019-20, cu starul Kramaric care a înscris toate cele patru goluri în acea zi. El, și echipa sa, vor spera la o ocazie similară vineri.

PUNCTE CHEIE:

  • Ambele echipe au marcat în 7 din ultimele 8 meciuri oficiale ale lui Dortmund (doar modesta Wehen, în Cupă, nu a găsit drumul spre gol);
  • Dortmund a ajuns la 47 de meciuri oficiale consecutive în care a marcat;
  • 12 din ultimele 14 întâlniri directe au adus cel puțin câte un gol pentru fiecare formație;
  • 7 din ultimele 8 meciuri oficiale ale lui Hoffenheim au bifat pariul GG.