Meniu

Ce recorduri stau inca in picioare?

În fotbal, ceea ce pare imposibil de realizat este ocazional realizat în moduri absurde. Fie că este vorba de o performanță remarcabilă, cum ar fi câștigarea de către Lionel Messi a celui de-al șaptelea Balon de Aur sau faptul că Chelsea a permis doar 15 goluri în tot sezonul din Premier League. Deși se spune adesea că recordurile sunt concepute pentru a fi doborâte, există unele recorduri care ar necesita eforturi eroice pentru a fi depășite.

Aceste recorduri sunt atât de surprinzătoare și șocante încât s-ar putea să nu fie doborâte niciodată, în ciuda faptului că fotbalul are o capacitate specială de a șoca, de a uimi și de a distra în egală măsură.

1. Cele mai multe cartonașe roșii acordate într-un meci

Când ne gândim la cartonașele roșii, ne vin în minte imaginile cu Roy Keane rupându-i genunchiul lui Alf Ing Haaland și cu Sergio Ramos sfâșiind adversarii.

Cu toate acestea, în 2011, Victoriano Arenas și Claypole s-au angajat într-un duel fotbalistic istoric în largul orașului Greater Buenos Aires, Argentina, la cea mai joasă, cea mai întunecată și cea mai pasională adâncime fotbalistică.

După o încăierare în toată regula, au fost trimise un număr uimitor de 36 de cartonașe roșii. Niciun meci nu a înregistrat vreodată atâtea cartonașe roșii câte au fost arătate în această dispută haotică, care a inclus toți cei 22 de jucători de pe teren și 14 înlocuitori.

2. Rogerio Ceni - Portarul care a marcat cele mai multe goluri.

Deși marcarea de goluri nu este datoria principală a portarului, brazilianul Rogerio Ceni a reușit să le facă pe amândouă. În cariera sa, el a enumerat 128 de obiective profesionale diferite. Ceni a reușit să marcheze cu succes un număr de penalty-uri și lovituri libere. Iar în câteva sezoane, a ajuns să devină unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei sale. Depășirea acestui record este destul de puțin probabilă.

3. Cele mai multe prezențe în finala Cupei Mondiale - Cafu

De la Bellimi la Zozimo, doi dintre cei 16 brazilieni care au câștigat mai mult de o Cupă Mondială, alături de cvintetul italian format din Giovanni Ferrari, Guido Masetti, Giuseppe Meazza, Eraldo Monzeglio și legenda argentiniană Daniel Passarella, douăzeci și unu de jucători diferiți au făcut acest lucru.

Pele este singura persoană care a câștigat trei trofee, adăugând victoria braziliană din 1962, după ce atacantul a ratat ultimele patru meciuri ale Selecao din cauza unei accidentări, la triumfurile sale din 1958 și 1970.

El este unul dintre cei doar cinci jucători - ceilalți fiind Lothar Matthaus, Pierre Littbarski și Cristiano Ronaldo - care au făcut parte din trei echipe câștigătoare ale Cupei Mondiale. Cu toate acestea, doar Cafu a participat la trei meciuri de campionat. El a înlocuit un alt jucător la jumătatea meciului câștigat de Italia la penalty-uri în 1994, a pierdut în fața Franței în 1998 și a mai câștigat o dată ilustrul trofeu împotriva Germaniei în 2002.

4. Lionel Messi - Marcatorul celor mai multe goluri într-un an calendaristic.

Lionel Messi, unul dintre cei mai admirați și cunoscuți fotbaliști din epoca contemporană a acestui sport, este deținătorul acestei realizări perfecte. În sezonul fotbalistic 2011-2012, cel care a câștigat de șapte ori FIFA Ballon d'Or a marcat 91 de goluri atât pentru echipa națională a Argentinei, cât și pentru clubul Barcelona. Messi a contribuit la cartea recordurilor marcând 12 goluri pentru țara sa și 79 de goluri pentru echipa sa de club. Pentru Messi, acesta a fost unul dintre cei mai buni ani din viața sa profesională.

5. Cristiano Ronaldo - Marcatorul celor mai multe goluri pe scena mondială.

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că Cristiano Ronaldo este actualul deținător al acestui premiu. Când a marcat o dublă în victoria Portugaliei cu 2-1 împotriva Irlandei, superstarul portughez a doborât recordul lui Ali Daei, care a marcat 109 goluri în 149 de meciuri pentru echipa națională iraniană.

De atunci, Ronaldo a continuat să își completeze palmaresul internațional impresionant, marcând 116 goluri în 184 de meciuri pentru Portugalia, un total cu adevărat legendar.

6. Pele - Cel mai tânăr marcator de goluri din finală de campionat mondial.

Serios, alegeți orice album al lui Pele vă place. Cel mai tânăr marcator de goluri (17 ani, 239 de zile), cel mai tânăr marcator de hat-trick-uri (17 ani, 244 de zile) și cel mai bun realizator de pase de gol (10) este, de asemenea, unul dintre cei patru jucători care au marcat trei goluri în finale, unul dintre cei patru care au marcat în mai multe finale și este oficial singurul jucător care a câștigat Cupa Mondială de trei ori.

Pele a jucat fiecare minut al victoriei Braziliei din 1970, marcând patru goluri și oferind alte șase pase de gol, dar s-a accidentat la Chile '62 și a putut participa doar la primele două meciuri. Cu toate acestea, cu patru ani mai devreme, în Suedia, un adolescent fenomen a intrat în istorie, învingând Țara Galilor în sferturile de finală, învingând Franța în semifinale și învingând țara gazdă cu două goluri în finală.

7. Asmir Begovic - Marcatorul celui mai lung gol din istorie.

Atunci când au cea mai mare nevoie, unele echipe pot aduna un al doilea suflu, dar în 2013, portarul lui Stoke City, Asmir Begovic, a găsit o rafală fantastică.

Degajarea obișnuită a șuteurului, fost jucător la Chelsea și actual jucător la Everton, a fost purtată de vânt într-un mod atât de uimitor încât a trecut peste portarul lui Southampton, Artur Boruc, și a intrat în poartă.

Begovic era cât pe ce să pară rușinat când a fost înconjurat de coechipierii săi, dar șutul uimitor al starului bosniac de la 100,5 metri a stabilit un record mondial și a intrat în istoria fotbalului.

8. Just Fontaine - Marcatorul celor mai multe goluri la o Cupă Mondială.

Doar trei jucători au marcat vreodată mai multe goluri la o Cupă Mondială decât Just Fontaine la singura sa finală, în 1958: Miroslav Klose (16 goluri în patru turnee), Cristiano Ronaldo (15 goluri în trei turnee) și Gerd Muller (13 goluri în două turnee).

Trei, două și o victorie în fața Paraguayului, Iugoslaviei și, respectiv, Scoției, în faza grupelor, au fost urmate de victorii în fața Irlandei de Nord în sferturile de finală și a Braziliei în semifinale, înainte ca patru echipe să fie eliminate în barajul pentru locul trei împotriva Germaniei de Vest.

Dacă Kylian Mbappe își păstrează forma de la Cupa Mondială pentru următorii 12 ani, s-ar putea să se apropie.

9. Pele - Cele mai multe prezențe la Cupa Mondială.

Pelé, o legendă, este cel care deține acum acest record. jucătorul care a debutat pe scena fotbalului internațional la vârsta de 16 ani și a excelat atât pentru echipa de club Santos, cât și pentru naționala Braziliei. Pentru fiecare jucător de fotbal, câștigarea Cupei Mondiale FIFA reprezintă apogeul absolut al carierei sale. Iar la finalul carierei sale de jucător, Pelé a condus Brazilia la trei victorii la Cupa Mondială FIFA, cele mai multe pentru orice jucător.