Meniu

Cercle Brugge – Genk

CONTINUĂ FOSTA CAMPIOANĂ MARȘUL TRIUMFAL?

Cercle Brugge primește sâmbătă vizita fostei campioane Genk, care se află în mare formă și atacă acum primul loc ocupat de campioana Club Brugge. Gazdele au un sezon decent, dar forma fostei echipe a lui Ianis Hagi ne îmbie către un “2 solist” care ne-ar putea dubla banii.

Sezonul trecut al campionatului Belgiei a fost întrerupt de pandemie în martie și nu a mai fost reluat. Genk, cea care era deținătoarea titlului, nu a mai putut astfel să își apere șansele, iar suspendarea competiției a prins-o abia pe locul 7.

Cercle nu are niciun egal în 12 luni

Pentru gazdele de sâmbătă, întreruperea a venit cum nu se putea mai bine, pentru că amenințarea retrogradării era cât se poate de reală din cauza poziției a 16-a ocupată, iar salvarea a fost bine primită. Din acest motiv, în acest sezon Cercle a început mult mai hotărâtă, astfel că în primele nouă runde a obținut cinci victorii, cele mai importante fiind cu “europenele” Antwerp (2-1) și Gent (5-2).

Între timp, însă, alb-verzii au pierdut trei din precedentele patru meciuri, în ultima etapă chiar contra ultimei clasate, Mouscron, care a întors scorul cu două goluri marcate în ultimele zece minute (1-2). Interesant este că Cercle nu are niciun egal în acest sezon, dar seria de partide fără remiză se întinde chiar mai mult, până pe 23 noiembrie 2019. De atunci, gazdele au jucat în total 26 de meciuri oficiale, din care au câștigat 11.

Genk e cea mai în formă din Belgia

Favoriți în partida de sâmbătă seara sunt totuși oaspeții, care vin după o serie senzațională de rezultate. Cu cinci victorii la rând și opt meciuri fără înfrângere, cei de la Genk s-au cățărat până pe locul 3, la un punct în spatele lui Club Brugge și la egalitate cu revelația Germinal Beerschot (formație cu o medie de peste 5 goluri pe meci).

Cele două sunt și singurele care au reușit să învingă fosta formație a lui Ianis Hagi. Campioana din Brugge a bătut chiar la Genk (1-2), în timp ce nou-promovata a făcut spectacolul obișnuit de acasă (2-5). Totuși, în ultime vreme oaspeții de sâmbătă par de neoprit, iar printre victime s-au numărat și Gent sau Charleroi, ambele învinse cu 2-1.

Tocmai de aceea, credem că o cotă 2.00 pentru victoria celor de la Genk este destul de generoasă și, practic, un risc care merită asumat.

PUNCTE CHEIE:

  • Genk a câștigat ultimele cinci meciuri, a marcat de fiecare dată de minimum două ori în acest timp, iar golaverajul este de 14-4
  • Oaspeții au opt meciuri fără înfrângere la rând, din care trei sunt în deplasare, acolo unde au un singur eșec în tot sezonul, la Beerschot
  • Cercle Brugge are trei eșecuri în precedentele patru jocuri, din care două sunt acasă (golaveraj 4-8 în acest timp)
  • Genk a obținut patru victorii consecutive pe terenul celor de la Cercle, iar golaverajul în acest interval este 9-2