Meniu

13 Decembrie. Un nou meci al CFR-ului în care doar o echipă a găsit poarta.

SE PREFIGUREAZĂ IAR UN NOU NGG?

CFR Cluj și FCSB ne-au obișnuit în ultima vreme ca atunci când se întâlnesc să ofere meciuri încărcate tactic și fără prea multe riscuri. Oaspeții au etalat de multe ori un stil flamboaiant în acest sezon, dar au arătat că știu să se și apare, iar duminică ne așteptăm la puține riscuri din partea lor.

Au trecut ceva ani de când FCSB nu a mai bătut la Cluj pe CFR, dar acum pare să fie unul dintre cele mai bune momente pe care le putea prinde. Campioana vine după înfrângerea dureroasă de la Berna cu Young Boys (1-2), iar jocul nu prea i-a mers în ultima vreme. Iar echipa lui Toni Petrea vine sub Feleac în calitate de lider al campionatului și deținătoare a celui mai spectaculos joc din România.

FCSB are de departe cel mai bun atac din România

După 12 etape, trupa din Berceni conduce în fruntea Ligii 1 cu 30 de puncte din 36 posibile și a reușit să cam bage spaima în aproape orice adversar. Principala armă a roș-albaștrilor este ofensiva sufocantă, care în acest sezon a marcat la foc automat, în special prin Man și Tănase. Primul a înscris al zecelea gol în campionat etapa trecută, cu UTA (3-0) și a egalat astfel deja cea mai bună performanță stagională în tricoul FCSB.

În clasamentul golgheterilor Ligii 1, Dennis este urmat chiar de căpitanul Tănase, care are nouă goluri înscrise și două pase de gol. Un alt jucător care s-a remarcat în actualul sezon este Olimpiu Moruțan, care până acum a marcat trei goluri și a oferit, atenție!, șapte pase decisive. Ca o comparație, golgheterul în Liga 1 al CFR-ului este Ciprian Deac, cu trei goluri, tot atâtea câte au mai strâns și Darius Olaru sau fundașul central Iulian Cristea.

În total, liderul campionatului a marcat în total de 34 de ori, dublu față de Craiova și mai mult decât dublu decât CFR (14). Cea mai bună ofensivă în urma FCSB-ului înaintea acestei etape o avea Gaz Metan (18 goluri), urmată de Viitorul și Botoșani (câte 17).

CFR trece printr-un moment greu, inclusiv acasă

Istoric, campioana României și-a clădit succese din ultimii ani pe un traseu aproape perfect în meciurile jucate pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Nu doar că CFR câștiga mai toate punctele, dar nici nu prea permitea adversarelor să marcheze. Inclusiv FCSB nu a mai reușit să câștige în deplasările contra feroviarilor din august 2014.

În actualul sezon, CFR are doar două victorii din șase meciuri de campionat jucate acasă, iar în Europa League nu au bătut pe nimeni (1-1 cu Young Boys, 0-3 cu Roma și 0-0 cu CSKA Sofia). În ultimele două meciuri disputate pe propriul teren în Liga 1, Deac și colegii săi au pierdut la limită în meciul cu UTA (0-1), dar și în cel cu Gaz Metan (1-2).

În confruntările directe, după șase remize consecutive cu același scor, 1-1, au venit șapte partide în care nu s-a împlinit GG-ul. Din acestea, doar două au fost câștigate de FCSB, în timp ce patru au trecut în dreptul campioanei. De data asta, oaspeții sunt favoriți, dar CFR-ul s-ar mulțumi probabil și cu un punct, de aceea ne așteptăm la un meci închis cât se poate de către gazde, deci și la un NGG.

PUNCTE CHEIE:

  • Șapte din ultimele opt meciuri disputate de CFR Cluj s-au terminat cu maximum o echipă pe tabela de marcaj (golaveraj 5-11 în acest interval, deci o medie de două goluri pe meci);
  • Patru din precedentele șase jocuri ale FCSB-ului s-au terminat cu pariul NGG câștigător;
  • CFR Cluj nu a marcat în precedentele trei meciuri pe care le-a disputat pe propriul teren;
  • Cele mai recente șapte confruntări directe s-au terminat cu maximum una dintre echipe printre marcatoare (golaveraj 6-1 pentru CFR);
  • Opt din ultimele 12 întâlniri directe jucate la Cluj s-au terminat NGG. Golaverajul în această perioadă este 8-6 pentru CFR, deci o medie de 1,1 goluri pe meci.