Meniu

15 aprilie, la 19:00. CFR și FCSB se anihilează reciproc.

SE ÎNCHID DIN NOU CFR ȘI FCSB?

FCSB a produs în prima parte a campionatului meciuri extrem de spectaculoase, cu multe goluri. Fie că au primit sau dat mai multe, meciurile lui Tănase și ale colegilor mișcau deseori tabela de cel puțin 3 ori. Din decembrie ceva s-a schimbat însă în jocul echipei, care a mai produs doar 5 meciuri cu peste 2,5 goluri în 19 partide. 9 din aceste meciuri s-au terminat chiar cu cel mult un gol pe tabelă.

CFR își păstrează tradiția de echipă cu apărare solidă, cu doar 15 goluri primite în 30 de etape, dar nici atacul nu impresionează - 42 de reușite, așadar o medie de 1,4 goluri pe meci.

CFR, complet închisă cu adversarele de titlu

CFR-ul este o echipă care produce extrem de puține goluri în meciurile pe teren străin cu 11 din cele 15 deplasări bifând cel mult o marcatoare. Tot de 11 ori meciurile s-au terminat cu cel mult două goluri pe tabelă. Situația este și mai clară cu adversarele de top. Din 6 meciuri cu primele 4 clasate, 3 s-au terminat 0-0 iar celelalte 3 au bifat o singură marcatoare. Cum acest meci se joacă cu trofeul pe masă, nu credem că lucrurile vor arăta diferit nici de această dată.

Nici atacul CFR-ului nu arată prea bine în ultima vreme. Echipa a punctat o singură dată în ultimele 3 meciuri (în victoria de cupă, 1-0 cu Dinamo, meci în care au avut 2 oameni în plus pe teren preț de 60 de minute).

Victorie de moral

FCSB-ul a reușit o victorie importantă chiar în urmă cu o lună, 3-0. Acest meci a pus capăt unei serii de 5 meciuri directe în care ardelenii nu primiseră gol. În 4 din aceste meciuri chiar se impusesră. Mai mult, este doar a doua victorie a FCSB-ului în ultimele 15 directe și cea mai categorică victorie (a mai existat o diferență de scor similară în 2013).

Așadar, FCSB-ul pornește cu un ascedent în această confruntare și chiar în vederea luptei la titlu.

Nici FCSB nu mai joacă deschis

Dacă la începutul sezonului și în campionatele precedente ne obișnuisă cu meciuri spectaculoase, FCSB-ul s-a transforma încet într-o replică a CFR-ului și Craiovei. Echipa abordează acum foarte prudent toate partidele și multe dintre victorii sau înfrângeri au fost la limită, 1-0. Defensiva FCSB-ului s-a reglat și a mai cedat o singură dată, la Sfântu Gheorghe, în ultimele 7 meciuri. În plus, 10 din ultimele 12 meciuri ale FCSB-ului au adus cel mult două goluri pe tabelă.

Istoricul meciurilor directe, forma CFR-ului și a FCSB-ului plus miza trofeului ne fac să anticipăm un nou meci cu goluri la cel mult o poartă. Mizăm pe pariul NGG la cotă de 1.68

PUNCTE CHEIE:

  • Cel mult o echipă a marcat în ultimele 8 meciuri ale Clujenilor;
  • CFR are a doua cea mai bună defensivă din Liga 1, cu doar 15 goluri primite în 30 de meciuri;
  • 11 din cele 15 deplasări de campionat ale CFR-ului au bifat cel mult o echipă marcatoare;
  • Situația este similară și la FCSB care a bifat pariul NGG în 10 din ultimele 11 meciuri;
  • 33% din meciurile FCSB-ului din acest sezon au bifat pariul NGG și 30% din cele ale clujenilor;
  • Doar 3 din cele 18 meciuri ale FCSB-ului cu primele 10 clasate au bifat ambele echipe ca marcatoare;
  • Ultimele 9 meciuri directe au fost extrem de sărace în goluri și mereu a existat cel mult o echipă marcatoare. Golaverajul acestor 9 partide este de doar 8-4 în favoarea ardelenilor.