Meniu

CHARLEROI – PARTIZAN

Îi sperie forma incredibilă a belgienilor pe experimentații sârbi?

Partida din Belgia este una în care forma de moment și statistica par să se lupte cu experiența și renumele european. Asta pentru că Charleroi, care profită și de statutul de gazdă, are de partea sa momentul, în timp ce Partizan vine cu valoarea emoțională și imaginea trecutului încărcat cu o sumedenie de performanțe.

Belgienii traversează o perioadă de excepție, mai ales în meciurile disputate pe teren propriu. Neînvinși pe Stade du Pays du Charleroi din octombrie 2019, flamanzii au terorizat aproape orice apărare care a îndrăznit să spere la puncte în deplasările efectuate în sud-vestul Belgiei.

De cealaltă parte, Partizan nu arată nici în acest sezon ca o echipă care e capabilă să pună în pericol supremația rivalei Steaua Roșie Belgrad. Aflată deja la șase puncte distanță de lider în Serbia după doar opt etape, prima finalistă a Cupei Campionilor venită din sud-estul continentului poate să salveze în Europa League ceva din ceea ce se anunță un nou sezon dezamăgitor.


KEY POINTS:

  • Charleroi are opt victorii consecutive în ultimele meciuri oficiale, iar golaverajul e unul impresionant: 18-3
  • Belgienii arată o formă înspăimântătoare pe teren propriu în ultimele 13 partide: 11 victorii, două egaluri și un golaveraj de 27-2!
  • Partizan a pierdut două din cele cinci deplasări efectuate în acest sezon în Serbia, iar bilanțul golurilor nu este unul care să inspire: 10-7
  • Sârbii au ajuns în acest tur după două victorii la limită, 1-0, contra reprezentantei unei școli de fotbal din Riga (Letonia) și a moldovenilor de la Sfîntul Gheorghe (succes obținut în prelungiri)