Meniu

21 Decembrie. Chelsea o spulberă pe West Ham

FACE WEST HAM UN NOU MECI BUN ÎN FAȚA GRANZILOR?

Chelsea pare că și-a pierdut busola după o perioadă foarte bună, iar vizita lui West Ham o prinde după două înfrângeri la rând. Oaspeții de luni arată foarte bine, cel puțin din punct de vedere ofensiv și e de așteptat să ofere o replică bună mult mai titraților rivali. Pentru că e greu de crezut că echipa lui Lampard nu va marca, mizăm pe un GG care pare destul de sigur.

După mai multe sezoane petrecute între anonimat și lupta pentru evitarea retrogradării, pare că a venit momentul ca West Ham să se lupte și pentru o cauză mai bună. Vorbim aici de cupele europene, pentru că echipa lui David Moyes nu are încă forța pentru a visa, măcar, la titlu.

A dat gol cu toți granzii

West Ham este la doar un punct în spatele lui Chelsea în clasament, semn că echipa lui David Moyes s-a descurcat destul de bine până acum. “Ciocănarii” au patru înfrângeri în cele 13 etape, însă a marcat de fiecare dată când a întâlnit una din echipele de tradiție ale Premier League. Singura împotriva căreia nu a putut să înscrie a fost Newcastle (0-2 acasă în prima etapă), pentru că celelalte trei eșecuri au fost GG: 1-2 în deplasările la Liverpool și Arsenal și 1-3 cu Manchester United acasă.

West Ham a obținut și câteva victorii extrem de importante și de convingătoare, iar aici se remarcă acel 4-0 cu Wolves, 3-0 la Leicester, 2-1 cu Aston Villa și 2-1 la Leeds. Acestora li se adaugă și alte două remize importante: 1-1 cu Manchester City și un 3-3 uimitor scos pe terenul lui Tottenham, după ce a fost condusă cu 3-0 din minutul 16 până în 82.

Cel mai bun jucător al londonezilor de până acum a fost cehul Toamas Soucek, fostul căpitan al Slaviei Praga, adus în iarna trecută în lotul “ciocănarilor”. Mijlocașul defensiv de 25 de ani a marcat trei goluri, dar este și jucătorul cu cele mai multe dueluri aeriene câștigate din echipa sa (5,5). În afara lui, pe lista remarcaților lui West Ham din Premier League sunt Jarrod Bowen (patru goluri și două pase decisive), Sebastian Haller (trei goluri) și Michael Antonio (trei goluri), ultimul având șanse mici să apară pe teren contra lui Chelsea.

Săptămână neagră pentru albaștrii

Edouard Mendy este un nume relativ nou pe firmamentul fotbalului mare, dar senegalezul de 28 de ani nu a pierdut timpul atunci când i s-a dat ocazia și s-a făcut remarcat imediat. Adus de la Lille după începerea sezonului, portarul i-a luat rapid locul lui Kepa Arrizabalaga și l-a făcut uitat pe spaniolul ce încă deține recordul pentru suma de transfer a unui goalkeeper.

Mendy a reușit să țină închisă poarta lui Chlesea în cinci din primele șase meciuri din campionat (la fel și în patru din cele cinci de Liga Campionilor), dintre acestea remarcându-se rezultate precum 4-0 cu Crystal Palace, 3-0 cu Burnley și un dublu 0-0 cu rivalele Manchester United și Tottenham.

În ultima perioadă, trupa lui Frank Lampard a pierdut din elan și a strâns trei meciuri la rând fără victorie. Dacă remiza cu Krasnodar din Liga Campionilor (1-1) nu a contat decât la statistică, cele două înfrângeri din campionat care i-au urmat au durut. Chelsea a pierdut și la Everton (0-1), dintr-un gol luat chiar din cauza lui Mendy, iar apoi a capotat și în deplasarea de la Wolverhampton (1-2).

Pentru gazde, programul următoarelor două săptămâni este infernal. După partida cu West Ham, urmează un nou derby local pe Emirates, cu Arsenal, iar apoi va primi acasă vizitele lui Aston Villa și a vicecampioanei Manchester City.

Tocmai de aceea, partida cu West Ham e extrem de importantă pentru a menține contactul cu plutonul fruntaș. Și, așa cum s-a văzut, “ciocănarii” marchează indiferent de adversar, așa că ne așteptăm ca și Chelsea să iasă la joc și să vedem goluri de ambele părți.

PUNCTE CHEIE:

  • “Ciocănarii” au înscris în ultimele 15 jocuri disputate și au un total 30 de goluri marcate în acest timp;
  • Precedentele patru jocuri disputate de West Ham s-au terminat cu pariul GG câștigător. Golaverajul în această perioadă e 6-6;
  • Oaspeții au o serie activă de zece deplasări cu gol marcat și au un total de 19 goluri înscrise în această perioadă
  • Trei din ultimele cinci confruntări directe desfășurate pe Stamford Bridge s-au terminat GG. Golaverajul în perioada indicată este 7-5 pentru Chelsea;
  • Trei din cele mai recente patru meciuri ale gazdelor s-au terminat GG. Golaverajul în această perioadă este 5-5;
  • Chelsea a primit gol în ultimele patru meciuri oficiale și în trei din ultimele patru întâlniri disputate pe propriul teren.