Meniu

8 Martie. Chelsea ne aduce cota de 1.75.

VEDEM UN ALT MECI ÎNCHIS ÎNTRE CHELSEA ȘI EVERTON?

Chelsea și Everton se întâlnesc luni seară pe Stamford Bridge cu gândul de a obține pole-positionul în cursa pentru locul 4 din Premier League. Cele două sunt printre cele mai formă echipe din Anglia la această oră, iar duelul se anunță a fi unul extrem de tacticizat și, în consecință, fără prea multe goluri.

Lupta pentru calificarea în Liga Campionilor este extrem de încinsă în actualul sezon de Premier League. De la locul 9 la locul 4, toate echipele au șansa lor la ultima poziție care aduce mult dorita performanță, asta pentru Manchester United, Leicester și mai ales Manchester City par sigure de participarea în competiția supremă intercluburi din Europa.

Tuchel a venit cu bagheta magică pe Stamford Bridge

În acest moment, Chelsea este pe prima poziție sub podium, cu 47 de puncte după 27 de etape, dar avantajul echipei antrenate de Thomas Tuchel este extrem de fragil. Fix în urma sa la un punct, Everton răsuflă nărăvașă, iar meciul mai puțin disputat de ‘caramele’ îndreptățește la speranțe serioase.

Este drept că Chelsea pornește favorită în confruntarea de luni seară și datorită parcursului recent, dar și pentru că în recentele confruntări directe cu echipa din Liverpool s-a descurcat foarte bine. În cele 10 meciuri pe care le-a disputat de la venirea lui Tuchel, trupa din Londra este neînvinsă și are 7 victorii. În 8 dintre aceste partide, albaștrii nu au primit gol, ceea ce probează înalte capacități defensive.

În ultimele 3 meciuri, Chelsea a reușit să țină poarta închisă, iar numele adversarilor fac această performanță extrem de importantă. Londonezii au bătut-o la București pe Atletico Madrid cu 1-0, grație foarfecii lui Olivier Giroud, și au tratat liderul din Spania cu propriul medicament, adică siguranța defensivă. Apoi, în campionat, poarta lui Chelsea a rămas intactă și cu Manchester United (0-0), și cu Liverpool (1-0), astfel că avertismentul e acolo pentru ofensiva lui Everton.

Richarlison e principala amenințare

Carlo Ancelotti are unele bătăi de cap înaintea acestei partide din cauza problemelor medicale, dar ar putea primi vești bune chiar înainte de joc. Dacă Fabian Delph și Yeri Mina vor lipsi 100%, James Rodriguez, Seamus Coleman și Tom Davies au șanse mici să apară pe foaia de joc, cei 3 din urmă fiind absenți la ultimele două jocuri ale lui Everton.

Echipa albastră din Liverpool vine și ea după 3 victorii, cea mai importantă fiind cea din deplasarea de la marea rivală din oraș. Fără victorie pe Anfield Road din 1999 (!), Everton a profitat de forma slabă a formației antrenate de Jurgen Klopp și a câștigat cu 2-0 grație golurilor marcate de Richarlison și Sigurdsson. Brazilianul cu 23 de selecții și 8 goluri pentru națională traversează o perioadă foarte bună. A marcat de 6 ori în total în precedentele 6 meciuri, inclusiv golurile victoriei în cele mai recente două jocuri ale echipei sale, cu Southampton și la West Bromwich (ambele 1-0).

Este destul de clar că meciul cu Chelsea de luni seara va sta sub semnul echilibrului, iar o singură greșeală poate decide soarta acestuia. Pentru că vorbim de două defensive foarte solide, ne așteptăm ca pariul NGG să iasă câștigător, iar cota de 1.75 este destul de mulțumitoare în condițiile date.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 3 și 4 din precedentele 5 jocuri ale lui Everton s-au încadrat în limitele pariului NGG;
  • 4 din cele 5 deplasări pe care oaspeții le-au efectuat în acest sezon de Premier League la echipele din Top 9 s-au terminat cu maximum o marcatoare și fără înfrângere pentru albaștrii din Liverpool;
  • Chelsea a produs NGG-ul în cele mai recente 3 meciuri disputate, dar și în 8 din precedentele 10;
  • Echipa lui Thoams Tuchel nu a primit gol în ultimele 4 partide disputate pe propriul teren, două dintre acestea terminându-se 0-0;
  • 9 din precedentele 11 confruntări directe au venit cu pariul NGG câștigător;
  • Chelsea nu a primit gol în 4 din cele mai recente vizite ale lui Everton și în 6 din ultimele 8.