Meniu

18 Mai, la 22:15. Răzbună Chelsea înfrângerea din Cupă cu Leicester?

Victoria din ultimul minut cu WBA a lui Liverpool a incendiat finalul de sezon în Premier League, acolo unde ‘cormoranii’ se luptă cu Chelsea și, eventual, Leicester pentru un loc de Liga Campionilor. Acestea două din urmă se întâlnesc marți seara, la 3 zile după duelul din finala Cupei Angliei, iar rezultatul poate fi crucial în economia luptei pentru Ligă.

Chelsea ar putea să rămână fără niciunul din cei 3 iepuri după care alerga în urmă cu o săptămână, chiar dacă sezonul londonezilor este unul de excepție. Venirea lui Thomas Tuchel a revoluționat trupa lui Kante și compania, dar asta nu garantează victoriile, lucru care s-a văzut și la ultima partidă.

Tielemans a pus cireașa pe tort

Aflată pentru prima oară după mai bine de 50 de ani de așteptare în finala FA Cup, Leicester a făcut ce știe mai bine: surprize. Fără a presta un joc spectaculos, echipa lui Brendan Rodgers a câștigat pentru prima dată în istoria sa cel mai vechi trofeu din lume. Golul victoriei a venit de la Youri Tielemans, cel care a teleghidat o minge de la 25 de metri de poarta lui Mendy direct în vinclu și a înscris din singurul șut pe poartă al echipei sale.

În acest moment, Leicester este pe locul 3 în clasament după succesul din ultima etapă de pe terenul lui Manchester United, iar această victoria a mai dat aer ‘vulpilor’. Cu două meciuri grele pe acest final de sezon, cu Chelsea și Tottenham, Leicester poate resimți presiunea momentului și poate pierde locul de Ligă în favoarea lui Liverpool.

Chelsea poate juca în Europa League la anul

Deși pare paradoxal pentru o echipă care tocmai a ajuns până în finalele Ligii Campionilor și FA Cup, Chelsea nu are garantat locul în competiția de elită a Europei. Aflată în prezent pe locul 4 în Premier League, cu 64 de puncte, trupa lui Tuchel mai are un avans de doar un punct în fața urmăritoarei Liverpool.

Meciul cu Leicester este, așadar, decisiv, pentru că un pas greșit și ‘cormoranii’ ar putea să-i scoată din afara cvartetului fruntaș. Un eșec în finala cu Manchester City de la finalul lunii și uite așa Chelsea poate să iasă din calculele pentru Liga Campionilor.

Deoarece vorbim de un meci decisiv, iar tipicul celor două echipe e evident, ne așteptăm la goluri puține marți seara. NGG pare astfel o oportunitate bună, mai ales cu cota de aproape 1.80.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 3 confruntări directe s-au terminat cu o singură echipă printre marcatoare. Cele mai recente două dintre acestea au fost câștigate de Leicester;
  • 4 din precedentele 5 confruntări directe au venit cu goluri în maximum o poartă;
  • Chelsea nu a marcat în ultimele două meciuri jucate, iar 4 din precedentele 5 s-au sfârșit cu pariul NGG câștigător;
  • 14 din ultimele 15 meciuri pe care londonezii le-au jucat pe teren propriu s-au sfârșit cu maximum o echipă printre marcatoare. Chelsea nu a primit gol în 11 dintre acestea;
  • 11 din cele 13 jocuri pe care Chelsea le-a disputat contra echipelor din Top 8 s-au finalizat cu pariul NGG câștigător. Singurele excepții sunt întâlnirile cu Man. City.