Meniu

28 Februarie. United nu pierde la Chelsea și bifăm cota de 1.65.

REUȘEȘTE UNITED UN REZULTAT BUN CONTRA LUI CHESLEA?

Manchester United încă mai speră la campionat, în ciuda seriei incredibile a rivalei City. Pentru a mai păstra vii aceste visuri, ‘diavolii’ trebuie să se asigure că vor câștiga contra lui Chelsea, dar această misiune e extrem de dificilă. Echipa lui Tuchel vine după o serie excelentă, chiar dacă jocul a mai scârțâit, însă e destul de greu de crezut că vor putea să învingă formația condusă excelent de Bruno Fernandes.

Titlul în Premier League pare a fi foarte aproape de Manchester City. Echipa lui Guardiola a luat un avans de 13 puncte față de concitadina United și cu 19 victorii la rând este greu de crezut că va mai putea cineva să o oprească. Totuși, formația pregătită de Ole Gunnar Solskjaer trebuie să fie atentă ca din candidată la titlu să nu se transforme în echipă de Europa League, motiv pentru care meciul cu Chelsea are o însemnătate aparte.

Cine îl oprește pe Bruno Fernandes?

Pentru Manchester United, acesta poate fi considerat un sezon peste așteptări. După ce la un moment dat au deținut postura de lider al Premier League, ‘diavolii’ nu au putut face față ritmului impus de City, dar au rămas până în prezent pe locul al doilea și au destule șanse să-l și păstreze. E adevărat că în cupele continentale au părăsit pe ușa din dos Liga Campionilor, dar în Europa League au o șansă în plus pentru un trofeu, iar dubla cu Sociedad, câștigată cu 4-0, le dă speranțe în acest sens.

În spatele acestor performanțe stau în special performanțele câtorva jucători, cei mai importanți fiind Marcus Rashford și Bruno Fernandes. Decarul englez a marcat de 18 ori și a pasat decisiv în 11 situații, dar portughezul a făcut un sezon demn de trofee individuale. Mijlocașul de 26 de ani a bifat 22 de goluri și 13 assisturi în doar 38 de jocuri și a devenit favoritul fanilor în mai puțin de un an de la transferul la United.

În ultimele 4 runde de campionat, trupa lui Solskjaer a avut un traseu decent, dar nu excelent. După ce au câștigat cu 9-0 contra lui Southampton, ‘diavolii’ s-au împiedicat și contra lui Everton (3-3), și împotriva lui West Brom (1-1), pentru ca în ultima etapă să treacă de Newcastle cu 3-1. Fernandes a marcat de fiecare dată în acest interval, dar a și oferit 3 pase decisive, semn că e în mare formă.

Tuchel a resuscitat sezonul lui Chelsea

Tocmai pentru că portughezul este o mare amenințare, apărarea lui Chelsea trebuie să fie extrem de atentă. Totuși, există speranțe și pentru albaștri, care de când au fost preluați de Thomas Tuchel au arătat o altă față. Neînvinși de la venirea tehnicianului german, londonezii au strâns 6 victorii și două egaluri în cele 8 meciuri, în 6 dintre acestea reușind să termine fără să primească gol.

Cel mai important rezultat a venit însă chiar la mijlocul acestei săptămâni, când Chelsea a reușit să învingă cu 1-0 la București pe Atletico Madrid în manșa tur a optimilor de finală. Fără să strălucească albaștrii au reușit să îi blocheze pe spanioli, iar la poarta cealaltă Giroud a reușit să marcheze un gol de poveste, din foarfecă, ceea ce le oferă un avans important pentru retur.

Totuși, în Chelsea a avut mari probleme în ultima vreme cu United, mai ales în campionat, iar forma ‘diavolilor’ îi recomandă măcar pentru un meci egal. Cota ca oaspeții să plece neînvinși de pe Stamford Bridge este una destul de bună, pronosticul nostru pentru acest joc fiind X2.

PUNCTE CHEIE:

  • Manchester United nu a pierdut deloc în cele 12 meciuri jucate în deplasare în acest sezon de Premier League acolo unde are un golaveraj de 25-13;
  • United are 8 jocuri la rând fără înfrângere, perioadă în care a întâlnit pe West Ham, Everton, Arsenal sau Sociedad;
  • ‘Diavolii’ nu au pierdut niciun joc în campionat contra echipelor clasate pe primele 8 locuri, contra cărora are 3 victorii și 5 egaluri;
  • Chelsea a câștigat un singur joc din cele 7 pe care le-a jucat împotriva formațiilor din Top 8 al Premier League, interval în care a acumulat 4 înfrângeri și două remize;
  • United nu a pierdut în precedentele 6 confruntări directe din campionat, 3 dintre care au fost victorii;
  • Oaspeții au 4 deplasări consecutive fără înfrângere pe Stamford Bridge, cele mai recente 3 fiind victorii.