Meniu

15 Februarie. Chelsea câștigă fără gol primit și produce cota de 1.60!

REVINE CHELSEA ÎN TOP 4 CU O VICTORIE CONTRA LUI NEWCASTLE?

În ultimele luni, singura constantă din Premier League a fost Manchester City. Considerată favorită la titlu într-o vreme, Chelsea s-a prăbușit pe finalul domniei lui Frank Lampard, dar își revine sub comanda lui Thomas Tuchel. Newcastle este următorul obstacol pus în fața londonezilor, dar oaspeții nu par să aibă forța necesară unei surprize.

Așa cum a spus și Jurgen Klopp, “campionatul s-a terminat!”. Dacă neamțul s-a referit doar la echipa sa, lucrurile par să fie în linia descrisă de el în privința tuturor celorlalte 18 echipe care nu se numesc Liverpool sau Manchester City. Trupa lui Pep Guardiola are deja un avans de 7 puncte față de urmăritoare, un meci restant și o serie de 11 victorii consecutive.

Chelsea și-a recalibrat apărarea

Una din echipele care deja se resemnaseră în privința titlului este Chelsea, cea care după prima etapă din retur ajunsese până pe locul 8, la 7 puncte de locul 4 ocupat și atunci, ca și acum de Liverpool. De atunci însă, lucrurile s-au mai ameliorat la formația londoneză, iar responsabil pentru asta este în principal Thomas Tuchel.

Concediat de PSG în decembrie, neamțul a fost adus în locul lui Frank Lampard, cel care a fost sacrificat după o serie 9 meciuri de campionat în care Chelsea a obținut doar două victorii: 3-0 cu West Ham și 1-0 la Chelsea. Venirea antrenorului de 47 de ani a restartat moralul unora dintre jucători, iar rezultatele s-au văzut imediat.

Fără să impresioneze, albaștrii au strâns 4 victorii la rând, iar elementul ce a făcut diferența în acest interval a fost calitatea apărării. Chelsea a trecut cu 2-0 de Burnley, a câștigat derby-ul londonez cu Tottenham (1-0) și a câștigat și la Sheffield (2-1), pentru ca la mijlocul săptămânii recent încheiate să câștige și în Cupa Angliei cu Barnsley (1-0 după un meci modest). Interesant este că în fiecare dintre cele 4 jocuri, trupa lui Tuchel a condus la pauză cu 1-0.

Newcastle vine fără golgheter

Luni seara, pe Stamford Bridge vine o echipă cu ambiții care nu pot fi justificate din punct de vedere fotbalistic. Aflată pe locul 17, primul de deasupra liniei retrogradării, Newcastle stă momentan confortabil, pentru că o despart 7 puncte de Fulham, prima dintre cele trei echipe aflate în groapă. Asta spune multe despre echipa lui Steve Bruce și capacitatea ei de a produce fotbal în acest sezon.

Echipa din nordul Angliei a reușit totuși să obțină două victorii în precedentele 3 jocuri, un 2-0 la Everton și un 3-2 acasă cu Southampton făcând sandiwch o înfrângere suferită pe propriul teren cu Crystal Palace (1-2). Totuși, confruntarea cu Chelsea se anunță a fi mult mai dificilă, mai ales că lui Newcastle îi lipsesc câțiva jucători de bază. Calum Wilson, golgheterul echipei în acest sezon cu cele 10 goluri marcate, s-a accidentat în jocul cu ‘sfinții’, dar absența atacantului nu este singura. Fabian Schar și Jeff Hendrick, ambii titulari, nu vor fi nici ei pe teren, primul fiind accidentat, iar al doilea suspendat.

Chelsea, de la care lipsește doar Thiago Silva, are ascendentul și din acest punct de vedere, astfel că drumul spre victorie îi este înlesnit. Totuși, ‘1 solist’ se poate dovedi un pariu riscant, mai ales că londonezii au arătat și cu Barnsley că au probleme în atac, astfel că ‘NGG’, la o cotă de 1,62, pare o fundație sănătoasă pentru pariuri cu o răsplată mai consistentă.

PUNCTE CHEIE:

  • Cele mai recente 7 jocuri ale lui Newcastle s-au terminat cu maximum una dintre echipe pe tabelă. ‘Coțofenele’ nu au înscris în 6 dintre acestea (golaveraj 2-9 în acest interval);
  • Chelsea a primit un singur gol în precedentele 5 meciuri. Dintre acestea, 4 sunt victorii, iar golaverajul în perioada indicată este 6-1;
  • În ultimele 4 jocuri disputate pe Stamford Bridge, londonezii au primit un singur gol. Gazdele nu au pierdut în acest timp, au 3 victorii și un golaveraj de 9-1;
  • Cele mai recente 3 confruntări directe s-au terminat cu o singură marcatoare, două dintre ale cu Newcastle ca gazdă. Chelsea a câștigat două dintre acestea;
  • Londonezii au 8 victorii consecutive în precedentele vizite ale lui Newcastle. 5 dintre meciurile în cauză s-au terminat cu succese la zero (golaveraj 21-3).