Meniu

13 Aprilie, la 22:00. Chelsea cedează în ultimul minut.

REUȘEȘTE CHELSEA O NOUĂ VICTORIE CU PORTO?

Chelsea este aproape de o performanță excelentă, accederea în semifinalele Ligii Campionilor. Este nevoie doar de un rezultat care să se coroboreze cu acel 2-0 obținut în prima manșă cu FC Porto, iar evoluțiile englezilor din ultima vreme nu au cum să nu ofere speranțe în acest sens.

Trei dintre sferturile de finală ale Champions League sunt încă deschise oricărui deznodământ, însă există unul care pare deja tranșat. Vorbim aici de cel între Chelsea și FC Porto, iar motivele pentru care spunem asta sunt multiple.

Apărarea de fier a lui Tuchel

Albaștrii din Londra au avut un sezon destul de oscilant până în urmă cu două luni, atunci când conducerea clubului a luat o decizie delicată și discutabilă și a ales să-l demită pe Frank Lampard. O legendă a clubului ca jucător, fostul mijlocaș nu a avut rezultate slabe în anul și jumătate petrecut la conducerea clubului, dar în ultima vreme jocul nu îl ajuta deloc.

Așa s-a ajuns ca în locul său, banca tehnică să fie condusă dintr-o dată de Thomas Tuchel, antrenor concediat de PSG la finalul lui 2020. Neamțul a fost primit cu o doză de scepticism la început, dar performanțele pe care echipa sa le-a obținut într-un timp relativ scurt i-au câștigat respectul. Sub conducerea tehnicianului neamț, Chelsea a revenit la forma care a consacrat-o și a reușit să urce până pe locul 4 în clasament.

În Liga Campionilor, albaștrii sunt neînvinși în acest sezon, dar dacă în grupă adversarele au fost de-o calitate mai slabă, elocventă este dubla cu Atletico. Madrilenii nu doar că au pierdut ambele confruntări, dar nu au reușit nici măcar să marcheze (0-1 în prima manșă și 0-2 la retur).

Porto se concentrează pe mail multe planuri

Misiunea de marți seară nu este cea mai ușoară pentru Chelsea, mai ales că FC porto a arătat în turul anterior nivelul la care a ajuns. Portughezii au eliminat-o pe Juventus după o dublă în care au trăit cu pulsul la maximum. Acasă cu câștigat cu 2-1, cu un gol târziu al lui Chiesa pentru italieni, iar la retur au reușit să se impună după prelungiri.

Porto luptă și în campionat, acolo unde s-a apropiat de liderul Sporting Lisabona și speră în continuare la mai bine. În ultima rundă, a câștigat la Tondela cu 2-0, dar diferența față de verzi este destul de consistentă și nu se știe dacă va mai putea fi anulată. Totuși, trupa lui Sergio Conceicao trebuie să se asigure că nu va fi depășită de Benfica în următoarele pentru că distanța între cele două mari rivale este de doar două puncte.

Revenind la meciul cu Chelsea, e destul de clar că echipa engleză este favorită la victorie, chiar dacă egalul aduce oricum calificarea acesteia. FC Porto are cu siguranță mentalitatea pentru a câștiga, dar diferența de valoare este consistentă, așa că mergem pe pronostic ‘1’, care vine cu o cotă destul de generoasă: 1.70.

PUNCTE CHEIE:

  • Chelsea are 3 victorii consecutive fără gol primit în Liga Campionilor, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 5-0;
  • Londonezii nu au primit gol în 7 din cele 8 meciuri pe care le-au jucat în calitate de gazde de la venirea lui Thomas Tuchel;
  • Porto nu a câștigat ultimele 7 meciuri din Liga Campionilor contra echipelor din Anglia. În acest timp are 5 eșecuri și un golaveraj de 2-16;
  • Portughezii nu au câștigat decât un singur meci din cele 20 disputate în deplasare în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, perioadă în care au suferit 13 înfrângeri;
  • 4 din precedentele 5 întâlniri directe între cele două formații au fost câștigate de Chelsea fără să primească gol;
  • Chelsea a câștigat toate cele 4 confruntări directe disputate pe teren propriu, golaverajul acestora fiind de 8-2.