Meniu

Chelsea – Rennes

Poate Mendy să închidă poarta și în fața fostei echipe?

Frank Lampard a redresat corabia la Chelsea, iar londonezii așteaptă o nouă victorie contra lui Rennes. A treia reprezentantă a Franței în Liga Campionilor trece printr-o perioadă mai slabă, iar în deplasarea pe Stamford Bridge va avea mult de tras pentru a marca în poarta lui Edouard Mendy, fostul ei jucător.

În urmă cu două săptămâni, înaintea debutului în grupele Champions League, Frank Lampard cerea timp pentru a unge mecanismul echipei sale. Declarația sa începe să capete sens, mai ales că în ultimele jocuri se pare că antrenorul de 42 de ani a început să și cristalizeze o formulă de start.

Portarul de 80 de milioane a fost sacrificat

Poate cea mai importantă mutare pe care fostul mare mijlocaș al lui Chelsea a făcut-o este trecerea pe banca de rezerve a lui Kepa Arrizabalaga. Adus în urmă cu doi ani de la Bilbao pentru 80 de milioane de lire, portarul de 26 de ani pare că și-a consumat creditul din partea conducerii tehnice și va avea mult de muncă pentru a-și recăpăta locul printre titulari.

În locul său a apărut marea surpriză Edouard Mendy, un fotbalist adus în această vară chiar de la Rennes contra a 20 de milioane de euro. Senegalezul a debutat în tricoul lui Chelsea în meciul din Cupa Ligii cu Tottenham, acela fiind și ultimul în care a primit gol. De atunci, Mendy a mai apărut în cinci meciuri pentru londonezi, perioadă în care a reușit să închidă efectiv poarta.

Lampard a reușit să găsească loc și pentru celelalte achiziții importante făcute în această vară. Thiago Silva și-a câștigat locul în centrul defensivei în ciuda celor 36 de ani ai săi, iar Chilwell nu are rival pentru banda stângă a apărării. În ultima partidă de campionat, cu Burnley (3-0), Chlesea a renunțat la sistemul 4-2-3-1 în favoarea unui 4-3-3 mai mobil. Cu N’Golo Kante în fața apărării, Mason Mount și Kai Havertz au mai multă libertate de mișcare pe faza ofensivă.

În față, Timo Werner devine ușor-ușor o certitudine, în timp de Hakim Zyiech și-a cam cimentat locul pe banda dreaptă a atacului.

Rennes și-a pierdut vedetele

Dacă Chelsea arată tot mai bine, Rennes a intrat încetul cu încetul într-un con de umbră. Francezii au obținut cu mare dificultate prima victorie după șase meciuri contra lui Brest, în weekend (2-1) și nu va avea viață ușoară nici pe Stamford Bridge.

Principala bătaie de cap a lui Julien Stephan este absența a doi dintre cei mai importanți jucători ai săi. Vedeta de 17 ani Eduardo Camavinga lipsește, fiind accidentat, la fel și M’Baye Niang, golgheterul din sezonul trecut.

În aceste condiții, nu doar că pare exclus ca Rennes să poată să o încurce pe Chelsea, dar este greu de crezut inclusiv că francezii vor putea să marcheze în poarta lui Mendy.

KEY POINTS:

  • Chelsea nu a mai primit gol de cinci meciuri și are două victorii consecutive în acest moment (golaveraj 7-0 în ultimele patru partide, din care două au fost în Ligă și unul cu Manchester United în campionat)
  • Englezii au opt succese, două egaluri (cu Sevilla și Southampton) și un eșec (cu Liverpool) în precedentele 11 partide oficiale disputate pe propriul teren, opt dintre acestea fiind fără gol primit
  • Rennes are o singură victorie în ultimele șase jocuri oficiale, în ultima etapă cu modesta Brest. În această perioadă, a mai contabilizat două înfrângeri și trei egaluri (golaveraj 7-8)
  • Francezii au șapte înfrângeri, patru fără gol marcat, în precedentele opt deplasări efectuate în cupele europene, golaverajul fiind dezastruos: 6-16!