Meniu

27.02, la 20:00. CHINDIA TÂRGOVIȘTE - UNIVERSITATEA CRAIOVA

VEDEM IAR UN MECI-SECETĂ ÎNTRE CAMPIOANELE “UNDER 2,5”?

Universitatea Craiova și Chindia Târgoviște sunt cele mai bune echipe din Liga 1 în privința pariului ‘sub 2,5 goluri’. Dâmbovițenii au terminat doar un procent de 21% din partidele acestui sezon cu cel puțin 3 goluri marcate, în timp ce oltenii sunt și ei pe aproape, cu fix un sfert din jocurile de campionat în această zonă numerică.

Craiova a început să performeze la acest capitol și din cauza (sau datorită?) accidentării golgheterului Elvir Koljic, cel care asigura fructificare unei bune părți a ocaziilor create de colegii săi. În absența bosniacului, golurile au venit mai greu și, astfel, pariul 3+ a fost și el deseori necâștigător. În ultimele 11 meciuri din Liga 1, Universitatea a bifat o singură dată acest pronostic, în deplasarea de la Poli Iași (3-0). În rest, începând cu partida pierdută contra FCSB-ului (0-2), Craiova a înregistrat 7 remize (de 3 ori 0-0 și de 4 ori 1-1), dar și două victorii cu 1-0.

Chindia și-a construit și ea performanțele din acest sezon pe o apărare solidă, antrenorul Emil Săndoi fiind conștient că nu are la dispoziție fotbaliști ofensivi care să poată să ridice prea mult nivelul echipei. Munca tehnicianului de 55 de ani s-a văzut, iar târgoviștenii au una dintre cele mai bune defensive din Liga 1: 22 de goluri primite (locul 5 în topul apărărilor). Totuși, în ultimele 6 runde Chindia nu a mai câștigat deloc și a acumulat doar două puncte (1-1 cu UTA și 1-1 la Sibiu), iar 3 dintre cele 4 înfrângeri au venit la limită, 0-1 (cu CFR Cluj, FCSB și Gaz Metan).

Așa cum au obișnuit și în celelalte confruntări directe desfășurate de la promovarea echipei din Târgoviște, cele două combatante se pregătesc pentru un nou joc închis. Astfel, pronosticul ‘0-2 goluri’ era greu să aibă o cotă consistentă, dar acest 1.60 oferit pare unul destul de sigur.

PUNCTE CHEIE:

  • 11 din ultimele 12 meciuri jucate de Craiova în toate competițiile s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă. În acest interval, media este de 1,3 reușite pe joc;
  • Din cele 13 partide pe care Craiova le-a disputat împotriva formațiilor din Top 10 al Ligii 1, doar două s-au încadrat în pariul 3+. Restul de 11 au venit cu o medie de un gol pe meci;
  • Ultimele 3 jocuri din campionat ale Chindiei s-au încadrat în pariul ‘0-2 goluri’;
  • 19 din cele 24 de meciuri ale târgoviștenilor din acest sezon, adică 79%, s-au finalizat cu un total de maximum două goluri;
  • Toate cele 3 confruntări directe disputate de la promovarea Chindiei s-au sfârșit cu maximum două goluri pe tabelă. Golaverajul în acest interval este 2-2.