Meniu

1 Februarie. Campioana CFR a continuat marșul și cu Chindia.

REZISTĂ CHINDIA SAU CONTINUĂ CFR CLUJ SERIA EXCELENTĂ DIN DEPLASARE?

Liga 1 are și în acest sezon aceleași echipe ca și în anii trecuți, adică trioul format din CFR Cluj, FCSB și Craiova. Ce diferă este plutonul urmăritor al tridentului fruntaș din primul eșalon al României, acolo unde acum se află Sepsi, Clinceni sau Chindia. Ultima primește vizita CFR-ului și ne poate aștepta un meci cu goluri.

Pe finalul mandatului de succes al lui Dan Petrescu, adică la finalul lui noiembrie, s-a spus că tripla campioană din ultimii 3 ani este în criză. E drept, venea după două înfrângeri acasă cu Gaz Metan (1-2) și UTA (0-1), dar acelea au rămas chiar singurele eșecuri ale clujenilor în acest sezon al Ligii 1.

Edi Iordănescu schimbă stilul

CFR Cluj și-a construit performanțele din ultimii ani pe o defensivă de fier organizată de Dan Petrescu. Acest stil este confirmat și de cifrele din acest sezon, care arată că ardelenii au primit cele mai puține goluri din campionat (9). Totuși, venirea lui Edi Iordănescu schimbă paradigma la formația clujeană, iar tehnicianul de 42 de ani se laudă cu asta. “M-am uitat în istoricul recent al CFR-ului și nu am reușit să identificăm cifre cum au fost acum. Am avut 73% posesie, 83% posesie în repriza a doua, peste 820 de pase complete”, a explicat la conferința premergătoare meciului cu Chindia antrenorul, cu referire la egalul din etapa trecută cu Astra (1-1).

Totuși, abordarea mai ofensivă o poate costa pe CFR în zona de apărare, care nu va mai fi acoperită la fel de bine ca în perioada trecută. Acest lucru s-a văzut și în celelalte meciuri din 2021. Campioana a scăpat o singură dată fără gol primit, cu Sepsi (1-0). În rest, a fost pedepsită și de Clinceni (3-1), și de Hermannstadt (3-1).

Chindia se deschide acasă

Pentru că tot vorbeam de apărări performante, trebuie să o menționăm și pe cea a Chindiei Târgoviște. Cu 15 goluri primite, defensiva organizată de Emil Săndoi se află pe locul 3 în acest top, după CFR și Craiova. Mai ales în deplasare, acolo unde dâmbovițenii au primit doar 3 goluri în 10 meciuri, adversarele Chindiei găsesc greu drumul spre poartă.

Acasă, târgoviștenii joacă mai deschis, lucru relevat și de cifrele strânse în cele 9 meciuri jucate pe teren propriu. 10 goluri date, 12 primite și o distribuție echitabilă a rezultatelor: 3 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri. Singura apărare care a scăpat fără gol primit a fost cea a FCSB-ului (0-2), dar Chindia a ratat câteva șanse excelente și în acel meci.

În mod normal, ar fi de așteptat un succes al celor de la CFR Cluj, dar o cotă bună este și cea legată de pariul GG. Dar trebuie ținut cont că poate fi un meci imprevizibil, dată fiind perioada de tranziție prin care trece campioana și imprevizibilitatea Chindiei de pe propriul teren.

PUNCTE CHEIE:

  • Chindia a înscris de fiecare dată în ultimele 7 meciuri, are un parcurs de 9 partide fără înfrângere;
  • Ultimele 5 jocuri de acasă din campionat ale gazdelor s-au terminat GG. Golaverajul în această perioadă este 7-7;
  • În ultima deplasare a CFR-ului pe terenul Chindiei, scorul a fost 4-1 pentru campioană;
  • CFR Cluj nu are nicio înfrângere în cele 9 deplasări efectuate în acest sezon al Ligii 1, 8 dintre acestea fiind victorii;
  • 3 din ultimele patru deplasări ale campioanei s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare.