Meniu

CITY RATEAZĂ VICTORIA LA VILLA

Manchester City va încerca să revină în fruntea clasamentului Premier League - cel puțin pentru 24 de ore - după deplasarea de sâmbătă seară de la Aston Villa.

Campionii au trecut de șase ori de apărarea celor de la Nottingham Forest la mijlocul săptămânii, în timp ce echipa lui Steven Gerrard a cedat cu 2-1 și în fața liderului timpuriu Arsenal, având un start de sezon sub așteptări.


SCAUNUL LUI GERARD SE CLATINĂ DEJA

Steven Gerrard se poate consola cu faptul că nu va fi prima victimă managerială a sezonului din Premier League - această nedorită onoare îi aparține lui Scott Parker (demis de la Bournemouth după umilința 0-9 în fața lui Liverpool) - dar antrenorul de 42 de ani a recunoscut că se teme pentru viitorul său în fotoliul de tehnician de la Villa.

Deficitul de doar un gol pe care Leii l-au avut la pauza meciului cu Arsenal rămâne un mister, date fiind ostilitățile din teren, doar golul lui Gabriel Jesus a fost singurul care a schimbat tabela până la jumătatea meciului. Mai mult, Villa a amenințat să pună capăt startului perfect al tunarilor prin golul din corner direct al lui Douglas Luiz, înainte ca Gabriel Martinelli să riposteze doar 3 minute mai târziu.

Deși Villa a practic un joc ofensiv în actul secund, scorul final a produs nemulțumire între elevii lui Gerrard, care au suferit acum trei înfrângeri consecutive în Premier League - toate în fața unor cluburi londoneze - și au adunat o zestre de doar trei puncte din 15 posibile până acum.

Aceste rezultate îi situează pe Lei sub linia roșie, pe locul 19 și, deși mai este încă mult fotbal de jucat în următoarele luni, primele semne de nemulțumire pot fi auzite în West Midlands, în timp ce Gerrard încearcă cu disperare să găsească formula pentru a le pune probleme campionilor.

Acum, fără nici o foaie albă în ultimele 10 meciuri din Premier League, începând cu victoria cu 2-0 din aprilie împotriva Norwich City, fragilitățile defensive ale lui Villa ar putea fi cu siguranță expuse de către golgheterul în formă al lui City, Erling Haaland, al cărui nume a fost deja gravat în cărțile de istorie.

HAALAND, SAU PERFECȚIONAREA MAȘINĂRIEI CITY

Echipele nou-promovate care vizitează Etihad Stadium sunt aproape întotdeauna carne de tun pentru echipa lui Pep Guardiola, al cărei talisman impunător Haaland a atins din nou foarte puțin mingea, dar a sfârșit prin a o lua cu el acasă după un al doilea hat-trick consecutiv.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani avea deja trei goluri până în minutul 38 miercuri seară - stabilind un nou record pentru cele mai multe goluri marcate în primele cinci meciuri ale unui jucător în Premier League, cu nouă - înainte ca colegul său, noua achiziție Julian Alvarez, să înscrie o dublă la prima sa apariție în Premier League, iar Joao Cancelo a avut timp să intre și el în joc cu o finalizare de excepție.

În condițiile în care Liverpool se clatină în primele etape ale noului sezon, doar Arteta, fostul elev al lui Guardiola, a reușit să adune mai multe puncte cu echipa sa în primele cinci meciuri, iar cu cele 13 puncte, City se află la două puncte în spatele liderului Arsenal, care nu mai are meci până duminică, împotriva lui Manchester United.

Cetățenii și-au continuat tema de a înscrie cel puțin două goluri într-un meci din Premier League, ajungând la un total de 19 până acum în această stagiune, iar de la remiza fără goluri din martie de la Crystal Palace, City a ajuns la 14 meciuri de campionat consecutive în care a punctat de minim două ori, o performanăță absolut remarcabilă.

În prezent, Man City își propune să ajungă la 18 meciuri fără înfrângere în Premier League, iar Villa este greu de crezut că poate pune probleme în această serie.

Mizăm pe o victorie clară a oaspeților, având o cotă de 2.00 pentru un succes la minim două goluri diferență.

PUNCTE CHEIE:

  • City e o incredibilă mașină de goluri, cu minim 3 reușite în fiecare din ultimele 5 meciuri și un total de 20 de goluri marcate;
  • Man. City are 10 victorii și două remize în ultimele 12 meciuri de campionat, iar în acest sezon pare decisă să își adjudece un trofeu fără emoții;
  • Campioana s-a impus în ultimele 9 întâlniri directe;
  • Aston Villa a pierdut 5 din ultimele 6 meciuri de campionat;
  • În sezonul trecut, Villa a pierdut toate cele 10 meciuri contra primelor 5 clasate iar anul acesta a obținut puncte doar contra lui Everton, o echipă care din nou va lupta să evite retrogradarea.