Meniu

O NOUĂ ÎNFRÂNGERE PENTRU ENGLEZI

La mai bine de 14 luni după ce s-au înfruntat pe cea mai mare scenă europeană, Italia și Anglia reiau ostilitățile pentru confruntarea de vineri seară din UEFA Nations League, în Grupa 3 a Ligii A.

Reprezentativa celor 3 Lei știe deja că nu mai poate accede în finala Ligii Națiunilor, având doar două puncte în primele 4 partide și un singur gol marcat, în timp ce naționala condusă de Roberto Mancini ocupă poziția a treia, dar și cu 3 puncte mai multe acumulate.

CAMPIOANA EUROPEANĂ NU MERGE LA MONDIAL

Suporterii Squadrei Azzurra nu-și vor rezerva prea curând vacanțe în Macedonia de Nord, deoarece campioana europeană va fi nevoită să urmărească Cupa Mondială din 2022 de acasă, după ce a cedat cu 1-0 în play-off în fața celei de-a 64-a națiuni din lume.

De la gloria continentală câștigată pe Wembley în 2021 până la ratarea calificării la cel mai important turneu pentru a doua oară consecutiv, Italia a câștigat 15 meciuri la rând până vara trecută - dar acum a înregistrat doar patru victorii din ultimele 14 în toate turneele.

Câștigarea celor cinci puncte din primele trei confruntări din Liga Națiunilor a anunțat un start chiar peste așteptări, dar echipa lui Mancini a fost sfâșiată într-o înfrângere cu 5-2 în fața Germaniei în timpul celui mai recent meci, ceea ce o lasă pe locul trei în clasament.

Calificarea la turneul final este încă la îndemâna azzurrilor, campionii europeni încercând să își îmbunătățească locul al treilea ocupat în Liga Națiunilor în 2020-21, dar apărarea italiană, care până acum era fermă, a ajuns la șase meciuri fără nicio foaie curată pe teren propriu.

Cu toate acestea, doar o singură dată gazdele nu au reușit să înscrie într-un meci din Liga Națiunilor pe terenul italian, iar consolarea calificării în Liga Națiunilor ar putea ajuta Mancini și compania să treacă mai ușor prin amicalele din noiembrie cu Albania și Austria, care absentează la rândul lor din Qatar.

ȘI ANGLIA VINE DUPĂ O RUȘINE ISTORICĂ

Victoria cu 5-2 a Germaniei în fața Italiei ar fi fost probabil pe prima pagină a ziarelor în orice altă zi, dar în mod nesurprinzător, înfrângerea cu 4-0 a Angliei în fața Ungariei a dominat discuțiile despre Liga Națiunilor din iunie, deoarece oamenii lui Gareth Southgate au fost umiliți cu adevărat la Molineux.

Unii fani au arătat rapid cu degetul spre organizatori pentru că au programat patru meciuri internaționale în succesiune rapidă, după o campanie internă epuizantă, în timp ce reprezentativa Albionului a suferit cea mai grea înfrângere acasă din ultimii 94 de ani, ceea ce i-a țintuit în coada clasamentului, cu șanse destul de mici de a mai evita această situație.

Încă fără nicio victorie în Liga Națiunilor 2022-23, vicecampioana Euro 2020 nu poate termina matematic pe primul loc în Grupa 3 a Ligii A și se poate lăuda cu un singur gol în primele patru meciuri - nicio altă echipă din Liga A nu a prestat un fotbal atât de modest ca cel al Angliei.

Spre deosebire de viitoarele lor gazde, Anglia are o Cupă Mondială pentru care trebuie să se pregătească în timp ce se încălzește pentru confruntările cu Iran, Țara Galilor și SUA în Grupa B, dar optimismul nu va fi la cel mai înalt punct în noiembrie dacă Kane&co vor retrograda în Liga B în această toamnă.

Anglia și Italia s-au confruntat în fața unei mulțimi tinere de la Molineux în iunie, la care doar copiii și tutorii lor au avut voie să asiste după scenele rușinoase de dezordine din mulțime la Euro 2020, iar cele două forțe ale fotbalului continental au practic un fotbal extrem de anost, fără goluri. A fost al patrulea egal consecutiv între cele două reprezentative, pariu pe care mizăm și în acest duel și pentru care avem o cotă de 3.10.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 întâlniri directe s-au terminat la egalitate;
  • Și în grupa de calificare la Mondial Italia a fost o adevărată expertă a rezultatelor de egalitate, terminând nedecis 4 din ultimele 5 partide;
  • Și la Campionatul European, pe care în final l-a câștigat, reprezentativa Italiei a terminat la egalitate (fără a contoriza reprizele de prelungiri) 3 din ultimele 4 partide.