Meniu

20 Mai. Cliceni câștigă și aduce cota 2.00

Sepsi este în cursa pentru locul 3, iar forma i-ar recomanda pe băieții lui Leo Grozavu drept favoriți în această cursă cu Universitatea Craiova. Joi seară, covăsnenii se deplasează în sud pentru meciul cu Clinceni, o formație care a produs câteva surprize importante în acest sezon. Acasă, ilfovenii se descurcă destul de bine și este așteptat ca Rusescu și compania să arate din nou de ce își merită locul în play-off.

CFR Cluj a câștigat campionatul, iar FCSB e detașată pe locul 2, astfel că situația echipelor calificate direct în cupele europene este lămurită. Universitatea Craiova, echipa de pe locul 3, are 4 înfrângeri la rând înaintea confruntării de miercuri seară cu FCSB, dar are de disputat și finala Cupei României sâmbătă, cu Astra, astfel că oltenii au două șanse pentru a bifa calificarea în Conference League.

Sepsi caută un loc 3 istoric

În spatele acestora, Sepsi a venit ușor-ușor din spate și, grație celor 4 victorii obținute în ultimele 6 partide, s-a apropiat amenințător de podium. Trupa din Sfântu Gheorghe a reușit să le înșire pe FCSB (2-1), Academica (1-0), Craiova (2-0) și CFR (1-0). În ultima rundă, echipa pregătită de Leo Grozavu a fost la un pas de o altă surpriză reușind să o conducă pe FCSB cu 2-0, dar până la urmă roș-albaștrii au egalat cu două goluri marcate în ultimele 10 minute și au blocat avansul lui Sepsi în campionat.

Dacă echipa din Sfântu Gheorghe este acum la egalitate de puncte cu Universitatea, Clinceni e la 8 puncte în spatele viitoarei adversare, dar la doar două de Botoșani. Cum moldovenii au pierdut deja în această etapă cu CFR, trupa lui Ilie Poenaru are șansa de a urca pe locul 5, iar această performanță e logic să-i motiveze pe ilfoveni.

Ne așteptăm ca forma lui Sepsi să nu țină la nesfârșit, mai ales pe un teren unde se câștigă greu și unde covăsnenii au avut probleme în trecut. Cota de aproape 2.00 pentru 1X este importantă și credem că merită investit în ea, chiar dacă implică un anumit risc.

PUNCTE CHEIE:

  • Academica are două victorii și un egal în precedentele 3 meciuri jucate acasă cu Sepsi, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 4-1;
  • În ultimele 6 confruntări directe, echipa oaspete nu a reușit să marcheze deloc. În această perioadă, Academica are două victorii, iar Sepsi 3;
  • Echipa din Clinceni are 3 victorii în precedentele 5 jocuri disputate acasă, celelalte două fiind înfrângeri cu CFR Cluj și FCSB;
  • Sepsi are două victorii în precedentele 5 meciuri și 4 succese în cele mai recente 12 meciuri oficiale disputate.