Meniu

JUVENTUS, REMIZĂ ALBĂ LA SAMPDORIA

Cu scopul de a-și întări victoria impresionantă din primul meci din Serie A, Juventus întâlnește luni Sampdoria pe Stadio Luigi Ferraris. O victorie cu 3-0 în fața lui Sassuolo i-a pus pe bianconeri pe drumul cel bun pentru un început rapid de campionat, în timp ce Samp a suferit o înfrângere acasă cu Atalanta.

ARE JUVENTUS PUTEREA SĂ LUPTE LA TITLU?

În căutarea drumului spre revenirea la supremația în Serie A în acest sezon, Juventus a dat startul luptei pentru primul Scudetto din ultimii trei ani, găzduind-o pe Sassuolo lunea trecută.

După ce echipa lui Max Allegri a terminat pe locul patru pentru al doilea sezon consecutiv în luna mai, a urmat o reconstrucție de vară și, în timp ce revenirea lui Paul Pogba a fost întârziată de o accidentare la genunchi, alte achiziții, precum Filip Kostic, Bremer și Angel Di Maria, și-au făcut debutului împotriva Neroverdi.

Într-adevăr, acesta din urmă s-a dovedit a fi esențial în victoria cu 3-0 a lui Juve pe Allianz Stadium, furnizând golul de deschidere și o pasă pentru Dusan Vlahovic, achiziționat pe bani grei în ianuarie, care a înscris două goluri pentru a începe urmărirea personală a coroanei Capocannoniere. Mergând împotriva timpului, Allegri a aliniat patru jucători născuți în secolul 21 în ziua deschiderii, și doar promovata Lecce a prezentat mai mulți jucători din această categorie de vârstă - cu toate acestea, Vlahovic a fost singurul care a reușit să marcheze.

Întoarcerea la tineret pare potrivită, având în vedere numele clubului, dar luni vor fi din nou vedetele consacrate ale bianconerilor care vor încerca să își conducă echipa spre două victorii din două: Juventus a obținut maximum de puncte din primele două meciuri ale sezonului în opt din ultimii 12 ani și, de fiecare dată, a ajuns să câștige titlul. Va fi interesant de văzut dacă poate menține această statistică în acest sezon, cu AC Milan și Inter în mare formă.

Deși o perioadă impresionantă pe piața transferurilor a reînnoit optimismul la Torino, speranțele lui Max Allegri de a alinia cea mai bună echipă a sa rămân îngreunate de absențele din primele săptămâni ale sezonului.

După ce a suferit o accidentare la debut, Angel Di Maria va sta pe tușă cel puțin până la sfârșitul lunii, alăturându-se lui Paul Pogba, Federico Chiesa și portarului titular Wojciech Szczesny. Cu toate acestea, Moise Kean și Adrien Rabiot au revenit după suspendare.

Cum Allegri ar putea fi lipsit luni și de Leonardo Bonucci, un pilon al apărării, fie Daniele Rugani, fie Federico Gatti ar putea fi chemați să îl însoțească pe Bremer în spatele celor patru fundași. În absența lui Di Maria, Filip Kostic ar urma să joace un rol de sprijin pentru colegul său internațional sârb Dusan Vlahovic în față. Acesta din urmă a înfruntat Sampdoria de patru ori ca titular în Serie A, marcând în total cinci goluri; dintre care trei în cele două meciuri de pe Marassi.

SAMPDORIA VREA DOAR SĂ EVITE RETROGRADAREA

Având în vedere directele recente, șansele Sampdoriei de a o opri pe Juve par slabe, deoarece formația genoveză a pierdut fiecare dintre ultimele șase întâlniri dintre cele două cluburi în prima ligă italiană.

De fapt, vizitatorii au câștigat prin cel puțin două goluri marcate în ultimele trei meciuri dintre cele două pe Stadio Luigi Ferraris, astfel că Samp va încerca să inverseze această tendință în cea de-a treia confruntare consecutivă pe teren propriu.

După ce s-a bucurat de o victorie de moral în prima rundă a Cupei Italiei - învingând-o pe Reggina cu 1-0 la începutul acestei luni - echipa lui Marco Giampaolo a primit-o pe Atalanta la Marassi în runda de deschidere a Serie A.

Cu toate acestea, după un sezon 2021-22 dificil, în care a cochetat cu retrogradarea, Samp a început cu o nouă înfrângere, deoarece a fost învinsă cu 2-0 de La Dea, deși a luptat cinstit.

Sub conducerea lui Giampaolo, care a revenit la club în ianuarie pentru un al doilea mandat, Blucerchiati și-a păstrat statutul de lider mai mult datorită eșecurilor altor echipe decât propriei rezistențe: în 2022, a pierdut mai multe meciuri din Serie A decât orice altă echipă - acum 13 din 20 după înfrângerea de săptămâna trecută.

Înregistrările au fost, de asemenea, în lipsă, iar cum Sampdoria a adunat anterior doar un singur punct din primele două meciuri în ultimii patru ani, șansele sunt împotriva lor luni seara.

Cum cota de 1,7 este una generoasă, mizăm pe un nou succes al lui Juventus în fața unui adversar cel mult modest.

PUNCTE CHEIE:

  • Juventus s-a impus fără mari probleme în ultimele 7 întâlniri directe, marcând chiar de minim 3 ori în 4 din ultimele 5;
  • Bătrâna Doamnă a debutat excelent în noul sezon, victorie 3-0 contra lui Sassuolo;
  • Sampdoria a pierdut fără drept de apel în fața Atalantei și a ajuns la 3 înfrângeri în ultimele 4 partide oficiale. În plus, are 13 înfrângeri în ultimele 20 de meciuri de Serie A, cele mai multe dintre toate echipele italienești;
  • În cele 12 meciuri din stagiunea precedentă contra primelor 6 clasate, Sampdoria a izbutit doar două remize și nu mai puțin de 10 înfrângeri;
  • Juventus în schimb a ratat victoria în doar două din cele 12 meciuri contra ultimelor 6 clasate.