Meniu

01 Iulie, la 03:30. Corinthians păstrează tradiția

Etapa a 8-a din Brazilia propune un derby între două echipe de tradiție dar care trec printr-o perioadă foarte slabă: Corinthians și Sao Paulo. Dacă Sao Paulo reușea să câștige Copa Sudamericana în 2012 iar Corinthians a bifat ultimele campioante în 2015 și 2017, situația actuală nu prea mai are legătură cu trecutul glorios. Decăderea celor două a fost vizibilă și în sezoanale trecute când au arătat ca niște echipe de mijlocul clasamentului, iar nici începutul acesta de an nu a venit cu vești mai bune. Totuși, un astfel de derby local poate reprezenta mereu o depășire a propriilor capacități și chiar relansarea jocului, mai ales că cele două își dispută de câțiva ani trofeul Paulista (un play-off al echipelor clasate în top dar care nu luptă la titlu).

Corinthians, rare tresăriri de orgoliu

Corinthians a început modest anul și a ratat deja două obiective importante: a fost eliminată din Cupa Braziliei de Atletico Go (0-2 în tur și 0-0 în retur) și din Copa Sudamericana (unde a terminat pe locul 2 cu 10 puncte în 6 meciuri). Nici în campionat situația nu arată mult mai bine, căci echipa a acumulat doar 9 puncte după 7 etape (două victorii, 3 egaluri și două înfrângeri, cu un golaveraj de 6-6). Totuși, Corinthians pare că și-a mai revenit în ultimel meciuri, căci a suferit o singură înfrângere în ultimele 7 partide.

Indiferent de formă, Corinthians a reprezentat întotdeauna o nucă tare pentru Sao Paulo, care nu a mai obținut o victorie pe terenul adversarei de astăzi din 2014 (asta după ce mai câștigaseră o dată în 2012 iar precedentele victorii erau din 2006).

Oaspeții au uitat să mai câștige

Sao Paulo este în prezent pe locul 17 și este una din cele 5 echipe care nu au reușit încă să obțină vreo victrorie în campionat (două dintre celelalte 4 au însă cu două meciuri mai puțin jucate). Cel mai îngrijotător este însă atacul, pentru că doar America MG are mai puține goluri marcate (3 față de 4). În plus, Sao Paulo are un singur meci în care nu a primit gol, o altă contra-performanță nedemnă.

Chiar dacă spre deosebire de gazdele partidei au reușit să treacă în optimile Cupei, trebuie menționat adversarul extrem de facil: Julho Esporte, o echipă de liga a patra proaspăt promovată de la amatori. Cu toate acestea, Sao Pauolo a pierdut manșa tur (2-3), dar a găsit puterea să întoarcă cu un categoric 9-1 returul. Notabil însă că până și această formație i-a înscris în ambele meciuri.

Performanțe mai bune au venit în Copa Libertadores (unde au terminat pe locul 2 în grupă), dar și aici adversarii au fost extrem de slabi (Sporting Cristal din Peru și Rentistas din Uruguay au terminat pe 3 și 4, iar câștigătoare a fost Racing Club din Argentina). Clasarea pe locul 2 îi asigură însă calificarea în fazele superioare. Deci spre deosebire de Corinthians, Sao Paulo luptă încă pe 3 fronturi.

Cea mai mare a lui Sao Paulo o reprezintă însă deplasările, căci echipa nu are victorie în ultimele 10 meciuri pe teren străin.

Faptul că oaspeții au oricum probleme în deplasare și nici nu au mai câștigat pe terenul lui Corinthians din 2014, ne fac să mizăm pe 1X la o cotă de 1.55.

PUNCTE CHEIE:

  • Corinthians are o singură înfrângere în ultimele 7 meciuri;
  • Corinthians nu a pierdut la ultimele 16 vizite ale lui Sao Paulo pe propriul teren. Mai mult, au câștigat 7 din ultimele 9 (plus două egaluri);
  • De altfel, Corinthians a fost mereu un adversar dificil pentru Sao Paulo care au câștigat doar 4 din ultimele 20 de întâlniri directe (toate pe teren propriu);
  • Sao Paulo are mari probleme în deplasare, unde nu a câștigat în ultimele 10 meciuri.