Meniu

19 Februarie. Craiova ne aduce iar o cotă frumoasă.

REZOLVĂ APĂRAREA CRAIOVEI CAZUL ȘI CU HERMANNSTADT?

Universitatea Craiova și-a revenit după seria de meciuri în care nu a reușit să câștige deloc și odată cu instalarea lui Marianos Ouzounidis pare să fi intrat în altă dimensiune. Rezultatele oltenilor din acest sezon au venit în special grație apărării, iar meciul cu Hermannstadt poate fi rezolvat tot de defensiva condusă de Marius Constantin.

Fotbalul românesc și-a pierdut mult din spiritul ofensiv de altă dată, iar cele trei titluri pe care CFR Cluj le-a obținut în special datorită defensivei au creat un trend. Sezonul acesta, doar FCSB s-a remarcat grație forței ofensive, pentru că celelalte echipe, inclusiv Clinceni sau Chindia, și-au construit un stil în care apărarea reprezintă o fundație de fier.

Craiova e în top la “under” goluri & cartonașe

În acest grup intră cu lejeritate și Universitatea, cea care în acest sezon are momentan a doua apărare din Liga 1. Cu doar 13 goluri primite, cu unul mai mult decât CFR Cluj, Craiova este pe locul 2 în topul defensivelor din primul eșalon al României, iar acest lucru a fost subliniat și cu ultimele trei prestații din campionat, toate trei fără gol primit: 3-0 la Iași, 1-0 cu Dinamo și 0-0 la Clinceni.

Un alt top unde oltenii sunt pe podium este cel legat de meciurile care s-au terminat cu mai puțin de 2,5 goluri înscrise, acolo unde Craiova stă excelent la capitolul “sub”. Din cele 23 de jocuri pe care oltenii le-au disputat în acest sezon al Ligii 1, doar în 6 s-a marcat de minimum 3, dar acest lucru s-a întâmplat doar o dată în precedentele 11 jocuri. Cu un procentaj de 26%, Universitatea este depășită doar de Chindia (22%) în această ierarhie.

Chiar dacă am putea să asociem performanțele defensivei alb-albastre cu o apărare dură, acest lucru este foarte departe de adevăr. Meciurile Universității produs cele mai puține cartonașe din Liga 1, doar 61% din ele venind cu peste 3,5 de avertismente colorate. La media de cartonașe primite pe meci, Craiova are doar 1,57, cea mai mică din campionat, la mare distanță de FCSB (2,13), cea care îi urmează în acest clasament, acolo unde lider este Gaz Metan, cu 3,43.

Hermannstadt nu prea dă goluri

Aceste cifre legate de apărarea Universității trebuie puse totuși și în contextul meciului cu Hermannstadt pentru a putea marșa cu destulă siguranță spre un pariu de genul “sub 2,5 goluri”. Iar prestațiile din ofensivă ale sibienilor nu fac decât să confirme faptul că avem în față un meci pe care scrie “under”.

Hermannstadt a înscris până acum doar 22 de goluri în cele 23 de partide disuputate și, cu o medie de sub un gol pe meci, este printre ultimele 4 echipe din Liga 1 la acest capitol. Doar Chindia stă mai prost (20), în timp ce UTA și Cliceni sunt pe același palier cu sibienii. Aflată pe locul 14 în clasament, cu 22 de puncte, unul în plus față de Volunatari și 6 față de Iași, Hermannstadt pare condamnată la un nou meci de chin pe faza ofensivă.

Tocmai de aceea, avem toate motivele să credem că partida ce urmează să se dispute pe “Ion Oblemenco” vineri seara va intra tot în zona pariului “sub 2,5 goluri”. Cota de 1.75 este destul de apetisantă și doar o zi neobișnuit de bună a ofensivei oltene ne-ar putea strica acest pronostic.

PUNCTE CHEIE:

  • 10 din ultimele 11 meciuri ale Craiovei s-au încadrat în pariul “sub 2,5 goluri”. Dintre acestea, 3 s-au terminat 0-0, iar media este de 1,35 de reușite pe joc;
  • 8 din precedentele 9 partide pe care Universitatea le-a disputat pe “Ion Oblemenco” au venit cu maximum două goluri pe tabelă;
  • Gazdele nu au primit gol în precedentele 4 partide, 3 dintre ele victorii (golaveraj 5-0 în acest interval);
  • Partida din turul campionatului a fost câștigată de olteni cu 1-0;
  • Precedentele 5 jocuri ale Hermannstadt-ului au făcut câștigător pariul “0-2 goluri”, la fel ca 7 din ultimele 8;
  • Cele mai recente 3 meciuri disputate de sibieni în deplasare s-au încadrat în pariul “sub 2,5 goluri”. În aceeași situație sunt și 10 din ultimele 15 deplasări ale oaspeților.