Meniu

22 Iunie, la 22:00. Modric și Perisic au adus calificarea!

Scoția și Croația vor avea parte de un meci extrem de important marți, pe Hampden, ambele națiuni știind că doar o victorie va fi suficientă pentru a se califica în optimi.

Scoțienii au făcut o demonstrație remarcabilă pe Wembley împotriva Angliei, unde se poate spune că ar fi putut chiar câștiga. Cu siguranță vor intra în acest meci cu o injecție enormă de încredere, în timp ce își propun să se califice pentru prima dată în istorie într-o fază eliminatorie a unui turneu final.

În schimb, vicecampionii Cupei Mondiale au avut nevoie de un gol de egalitate pentru a se salva împotriva Cehiei și par o umbră a echipei care a ajuns în finala din Rusia în urmă cu trei ani. Cuțitele sunt scoase pentru managerul Zlatko Dalic în țara sa natală și este greu de crezut că pot juca și mai rău decât au făcut-o în primele două partide. Totuși, Croația este încă plină de jucători de calitate, iar experiența dureroasă îi va spune oricărui fan scoțian că scoțienii au tendința de a-și rezerva cele mai mari dezamăgiri atunci când crește entuziasmul. Cu toate acestea, este vorba de o echipă îmbătrânită a Croației, care a câștigat doar două meciuri din ultimele 11, acasă cu Malta și Cipru. Scoția nu va avea o șansă mai bună de a trece de grupe.

Scoția încă nu a marcat niciun gol la Euro și acesta este un lucru care trebuie rezolvat urgent. Che Adams a fost aproape de a rupe blestemul pe Wembley și are o cotă de 3.6 pentru a-și trece numele pe tabelă în partida cu Croația. Croații au marcat un singur gol, dar Bruno Petkovic, de la Dinamo Zagreb, a intrat la pauză împotriva cehilor și a părut că a îmbunătățit jocul echipei. El este cotat cu 2.75 pentru a înscrie.

Ambele națiuni se luptă să înscrie goluri și este greu de crezut că acest meci va fi un adevărat festival. Ar putea fi o victorie la limită pentru oricare dintre națiuni și cel mult o echipă să înscrie, un pariu cu o cotă de 2.1 la Superbet.

Momentumul pare să fie cu Scoția, totuși, și cu greu ar fi putut alege un adversar mai bun prin prisma formei pentru a juca ultimul meci într-o grupă cu avantajul propriului teren împotriva unei echipe croate care pare să aibă o mulțime de fisuri în armura lor.

Iar scoțienii pot face în sfârșit istorie la Hampden și au o cotă de 1,66 să nu piardă acest meci.

PUNCTE CHEIE:

  • Croația are doar două victorii în ultimele 11 meciuri, și acelea cu Cipru și Malta;
  • Departe de propriul teren, croații nu au câștigat în ultimele 7 meciuri și au o singură victorie în ultimele 11, deși printre adversare s-au numărat Turcia, Azerbaijan sau Slovenia;
  • Scoția are o singură înfrângere în ultimele 7 meciuri;
  • Pe teren propriu, scoțienii au pierdut un singur meci din ultimele 8.