Meniu

28 Decembrie: Își continuă Palace prăbușirea și cu Leicester?

PRELUNGEȘTE LEICESTER SERIA NEAGRĂ A LUI PALACE?

Leicester este deja o certitudine a vârfului Premier League și nu ar trebui să mire pe nimeni dacă la finalul acestei stagiuni “vulpile” se vor califica în Liga Campionilor. Până atunci, mai sunt însă etape de disputat, iar în cea de Crăciun, echipa lui Brendan Rodgers de deplasează la Londra pentru duelul cu Crystal Palace, contra căreia e mare favorită.

2016 a fost anul care a schimbat iremediabil cursul istoriei pentru echipa din Leicester. Titlu cucerit în vara acelui an a dat altă dimensiune echipa din Midlands, care a făcut investiții cu cap și a construit o echipă extrem de interesantă în sufletul Angliei.

Vardy rămâne exponențial

Leicester este una dintre echipele cu cele mai bune atacuri din întregul Premier League. 28 de goluri înscrise reprezintă o zestre de pus la butonieră, mai ales că 17 dintre acestea au venit în jocurile din deplasare. De altfel, acolo reușește echipa lui Brendan Rodgers să se simtă cât mai bine, dovadă fiind cele șase victorii obținute pe teren străin. Printre victime s-au numărat Manchester City (5-2), Arsenal (1-0) sau Tottenham (2-0), iar singura care i-a putut face față cu brio a fost Liverpool (0-3).

Elementul central al angrenajului pregătit de Rodgers la Leicester se numește în continuare Jamie Vardy. Chiar dacă sunt și alți jucători care s-au remarcat, cum ar fi Harvey Barnes (4 goluri și o pasă de gol), James Maddison (3 goluri și două pase) și Youri Tielemans (3 goluri), Vardy rămâne golgheterul echipei. Atacantul de 32 de ani a marcat până acum de 11 ori și a pasat decisiv în patru rânduri, fiind al doilea golgheter al Angliei momentan.

Crystal Palace a în declin

Apetența lui Leicester pentru jocurile din deplasare se potrivește la perfecție cu forma slabă în care a intrat Crystal Palace. Londonezii au strâns patru meciuri fără victorie, iar ultimele două au fost adevărate dezastre. În urmă cu o săptămână, echipa lui Wilfried Zaha a fost demantelată de Liverpool cu 7-0, care a înscris când a vrut și când nu.

Zilele trecute, Palace a comis-o din nou, dar de data asta în deplasare. Echipa pregătită de Roy Hodgson s-a dus la Birmingham pentru jocul cu Aston Villa, care, după ce a deschis scorul, l-a pierdut chiar înainte de pauză pe Tyrone Mings. Și, dacă vă așteptați ca Palace se întoarcă rezultatul, ne-am trezit cu un 3-0 care a ridicat multe sprâncene.

Acestea fiind zise, e greu de crezut că londonezii își vor reveni chiar în fața specialistei Premier League în privința deplasărilor. Cum Leicester are parte de toate argumentele înaintea acestei confruntări, e cumva o concluzi logică e “2 solist”

PUNCTE CHEIE:

  • Crystal Palace are două înfrângeri la rând, iar golaverajul în această perioadă este un neverosimil 0-10;
  • Palace are trei înfrângeri, două egaluri și o victorie în ultimele confruntări desfășurate pe teren propriu, timp în care a strâns un golaveraj de 7-14;
  • Oaspeții au șase victorii și o înfrângere (0-3 la Liverpool) în deplasările din acest sezon al Premier League, iar golaverajul este unul excelent: 17-7;
  • Patruy victorii (trei la zero) și un egal are Leicester în ultimele șase meciuri de campionat;
  • Leicester a câștigat la zero ambele dueluri directe din sezonul trecut: 2-0 la Londra și 3-0 acasă.