Meniu

OLANDA TRECE UȘOR DE POLONIA

Olanda va încerca să facă pasul decisiv pentru a-și asigura un loc în semifinalele UEFA Nations League în deplasarea de joi de la Varșovia, unde va înfrunta Polonia în penultimul meci din Grupa 4 a Ligii A.

În timp ce gazdele au câștigat doar patru din ultimele 10 meciuri internaționale disputate pe teren propriu, Portocala Mecanică este neînvinsă în fiecare dintre ultimele șapte meciuri disputate în deplasare în toate competițiile și are o serie de 13 meciuri fără înfrângere.

POLONEZII, ÎNCĂ FAVORIȚI LA LOCUL 3

După ce a început campania din Liga Națiunilor cu o victorie la limită, 2-1 pe teren propriu împotriva Țării Galilor în iunie, Polonia a mai acumulat de atunci un singur punct din cele nouă posibile.

O remiză 2-2 în deplasare chiar cu Olanda a fost intercalată între două înfrângeri cu Belgia, printre care și un umilitor 1-6 la Bruxelles, partidă în care Lewandowski a deschis chiar scorul pentru oaspeți (care însă au primit 5 goluri în actul secund).

Czeslaw Michniewicz, care se află la conducerea echipei naționale din ianuarie, își vede echipa pe locul trei în grupă, cu patru puncte din tot atâtea meciuri, dar cu Belgia și Olanda la trei, respectiv șase puncte în fața lor, șansele de a termina în frunte sunt extrem de mici.

Fiind una dintre cele 13 națiuni europene care se vor deplasa în Qatar la sfârșitul acestui an pentru Cupa Mondială, Polonia va folosi ultimele două meciuri din Liga Națiunilor ca pregătire pentru cea de-a doua apariție consecutivă pe cea mai mare scenă fotbalistică.

Oamenii lui Michniewicz au condus cu două goluri în remiza la scor menționată mai sus împotriva Olandei în urmă cu trei luni, grație golurilor lui Matty Cash de la Aston Villa și Piotr Zielinski de la Napoli, dar Portocala Mecanică a reacționat rapid pentru a restabili egalitatea prin Davy Klaassen și Denzel Dumfries, înainte ca Memphis Depay să rateze un penalty în minutul 91.

O victorie a Poloniei joi le-ar asigura supraviețuirea în Liga A și le-ar permite să-și egaleze numărul de puncte din ultima campanie a Ligii Națiunilor cu o partidă rămasă de disputat chiar contra lanternei roșii (deși deplasarea din Țara Galilor nu se anunță una facilă).

OLANDA, LIDERUL SURPRIZĂ

Olanda se află într-o poziție puternică pentru a-și asigura primul loc în Grupa 4 a Ligii A și pentru a avansa în semifinalele Ligii Națiunilor, după ce a obținut trei victorii și o remiză în primele patru meciuri.

O victorie impresionantă cu 4-1 în deplasare în fața fostului număr unu mondial, Belgia, a dat startul campaniei în mare forță, dar de atunci au fost nevoiți să muncească pentru celelalte șapte puncte acumulate.

Pe lângă remiza 2-2 cu Polonia, echipa lui Louis van Gaal a smuls în mod remarcabil toate cele trei puncte în ultima clipă a meciurilor de acasă și din deplasare cu Țara Galilor, în timp ce penalty-ul ratat de Depay în minutul 91 ar fi putut asigura toate punctele contra Poloniei într-o manieră similară.

În partida de la Rotterdam, Olanda a condus cu 2-0 dar s-a trezit egalată în minutul 92, din penalty, de Bale. Depay și-a luat însă revanșa pentru lovitura de la 11 m irosită contra Poloniei și a marcat la doar 30 de secunde de la reluarea jocului, păstrând toate cele 3 puncte pentru Țările de Jos. La fel de dramatică a fost și partida tur - olandezii au fost egalați tot în minutul 92, de data aceasta prin Norrington - Davies, dar au plecat cu toate cele 3 puncte după un gol în minutul 94 reușit de Weghorst.

Olanda se bucură în prezent de o serie de 13 meciuri fără înfrângere, care datează din iunie anul trecut, când a pierdut cu 2-0 în fața Cehiei în optimile Euro 2020.

Van Gaal și compania vor fi încrezători că vor prelungi această serie și își vor asigura un loc în ultimele patru etape din Liga Națiunilor, deoarece sunt, de asemenea, neînvinși în ultimele 10 întâlniri cu Polonia, dintre care șase victorii și patru remize. Ultima înfrângere împotriva Poloniei datează din mai 1979, când au pierdut cu 2-0 în deplasare, într-un meci de calificare la Campionatul European.

Chiar dacă Olanda este, pe bună dreptate, principala favorită a acestei partide, nu putem ignora norocul pe care l-a avut în ultimele două victorii, astfel că ne vom rezuma la a miza pe un meci cu goluri - cel puțin câte unul la fiecare poartă, pentru care avem o cotă de 1.90.

PUNCTE CHEIE:

  • Meciul tur, un spectaculos 2-2, a urmat unui alt rezultat frumos înregistrat între cele două, 2-1 pentru olandezi în noiembrie 2020;
  • Olandezii vin după 6 meciuri consecutive în care pariul Ambele marchează a fost bifat, un singur meci oprindu-se la doar două reușite;
  • În 25 din ultimele 26 de partide, olandezii au reușit să marcheze;
  • Polonezii au și ei un singur meci din ultimele 23 în care nu au găsit drumul spre gol;
  • 6 din ultimele 8 meciuri ale polonezilor au confirmat selecția GG.