Meniu

27.02, la 18:00. DIJON – PARIS SAINT-GERMAIN

REUȘESC PARIZIENII UN NOU MECI PERFECT LA DIJON?

PSG zburdă în Liga Campionilor, dar tremură în Ligue 1, iar partida cu Dijon vine la timp pentru ca moralul campioanei să fie reconsolidat. Trupa lui Pochettino a spulberat-o aproape fără excepție pe modesta adversară în ultimii ani și nici de data aceasta nu prea se ivește vreun motiv care să indice un deznodământ diferit.

Au trecut mulți ani de când lupta pentru titlu a fost așa crâncenă în Franța. Dacă în ultimii ani au existat doar două variante, adică fie o cursă solitară a lui PSG, fie un duel în doi, de data asta sunt 4 echipe ce speră la gloria supremă în Ligue 1. Echipa lui Mbappe și Neymar se află momentan pe locul 3, la 4 puncte de liderul Lille, unul în spatele lui Lyon și două în fața celor de la AS Monaco. Echipa din Principat a intrat în această cursă cu victoria de etapa trecută din fața campioanei (2-0), al doilea succes din acest sezon în meciurile directe după acel 3-2 de poveste din tur.

Totuși, PSG nu poate fi scoasă din calcule, mai ales că au mai rămas 12 etape de disputat. Sâmbătă, campioana se deplasează la Dijon, acolo unde ultima clasată probabil deja tremură. În afara unei victorii surprinzătoare din toamna lui 2019 (2-1), gazdele au pierdut pe linie în ultimii ani cu echipa din Capitală, iar în ultimele două succese, PSG a înscris de 10 ori. Dijon nu marchează oricum acasă decât extrem de rar, iar această sterilitate ofensivă va fi cu siguranță exploatată de oaspeți.

În consecință, pronosticurile pentru acest meci sunt NGG, care poate fi considerat pontul la siguranță, care vine cu o cotă excelentă, 1.85. În mod evident, merită încercat și un pariu pe o victorie fără gol primit a celor de la PSG, cota pentru această selecție fiind în jur de 2.15.

PUNCTE CHEIE:

  • Gazdele au marcat un singur gol în precedentele 10 partide disputate pe propriul teren! În acest timp, au pierdut de 6 ori, iar golaverajul este 1-9;
  • Dijon are 7 înfrângeri la rând, 4 dintre acestea venind la zero. Golaverajul în perioada indicată este 14-5;
  • Ultima clasată din Franța a pierdut toate cele 6 meciuri disputate contra echipelor din Top 4 al Ligue 1. Golaverajul acumulat în aceste întâlniri este 1-13;
  • 6 din ultimele 8 confruntări directe s-au terminat cu o victorie fără gol primit a lui PSG. În acest interval, golaverajul este colosal: 34-3!
  • 10 din ultimele 13 meciuri de campionat ale lui PSG s-au terminat cu pariul NGG câștigător;
  • Din cele 9 meciuri disputate împotriva echipelor de pe ultimele 6 locuri, PSG a câștigat 8, iar 7 dintre aceste victorii au venit fără gol primit.