Meniu

LIVERPOOL, SURCLASATA DE NAPOLETANI

Liverpool speră ca eșecurile recente de pe plan intern să nu se transmită pe scena europeană, când Napoli va fi gazda Cormoranilor în primul meci din Grupa A a Ligii Campionilor, miercuri.

Cele două echipe reînnoiesc ostilitățile pe Stadio Diego Armando Maradona înainte de a se întâlni și cu Ajax și Rangers în Grupa A, iar Partenopeii s-au bucurat de o deschidere mult mai bună a sezonului intern.

NAPOLI VISEAZĂ LA SCUDETTO

Șoaptele despre o posibilă candidatură la titlu în Serie A sunt încă prezente la Napoli, după ce echipa lui Luciano Spalletti a reușit să se impună la Lazio, după ce a cedat patru puncte în dubla cu Fiorentina și Lecce la sfârșitul lunii august.

Efervescentul Kvaratskhelia a marcat al patrulea său gol din Serie A al sezonului pentru a fura toate cele trei puncte pentru Napoli, care inițial a fost condusă în inferioritate numerică de Mattia Zaccagni în minutul 4, înainte ca Kim Min-jae să restabilească egalitatea cu o lovitură de cap înainte de pauză.

Băiatul de aur al Georgiei, Kvaratskhelia, cu siguranță s-a adaptat cu aplomb în peisajul Serie A, iar așteptările de pe umerii jucătorului de 21 de ani pentru Liga Campionilor nu ar putea fi cu greu mai mari, în timp ce Napoli încearcă să își continue startul neînvins al sezonului.

Cu un total de 11 puncte din primele 15 oferite, Napoli se află în fruntea clasamentului în Serie A - înaintea deținătorului Scudetto, AC Milan, la diferența de goluri - iar Partenopei se pregătește acum pentru prima apariție în faza grupelor Ligii Campionilor din stagiunea 2019-20, când una din adversare i-a fost tot Liverpool.

Napoli a îndurat durerea a două ieșiri consecutive din Europa League în faza șaisprezecimilor în ultimele două sezoane - căzând în fața spaniolilor de la Granada și Barcelona - dar o serie de opt meciuri fără înfrângere pe teren propriu în Liga Campionilor din noiembrie 2017 stă încă în picioare pentru echipa lui Spalletti (interval în care a învins-o de două ori pe Liverpool, cu 2-0 și 1-0).

SE SIMT ABSENȚELE LA LIVERPOOL

Jurgen Klopp nu a putut decât să stea și să privească cum numărul unu de la Everton, Jordan Pickford, a zădărnicit atacurile echipei sale de nenumărate ori în derby-ul Merseyside, iar șeful Reds a trebuit să îi mulțumească propriului portar pentru că a menținut meciul fără goluri pe Goodison Park.

În timp ce Roberto Firmino și Darwin Nunez nu au putut învinge zidul impenetrabil care a fost Pickford, Neal Maupay va avea încă coșmaruri despre șansa sa de aur pe care Alisson Becker a ținut-o afară, dar a fost o altă prestație alarmantă a oamenilor lui Klopp.

Desigur, accidentările nu au ajutat sextupla campioană europeană - în special în sala motoarelor - dar adunarea a doar două victorii din șase posibile îi lasă pe aceștia pe locul șapte în clasament și la șase puncte în spatele actualului lider Arsenal în această etapă timpurie.

Nereușind să câștige niciunul dintre cele trei meciuri jucate în deplasare în prima ligă până acum, o deplasare la Napoli s-ar putea să nu-i umple de încredere pe suporterii de pe Anfield la prima vedere, dar echipa lui Klopp a câștigat în mod remarcabil toate cele șase meciuri din Liga Campionilor în deplasare în ultimul mandat, înainte de a pierde cu 1-0 în fața lui Real Madrid în finală.

Acel eveniment de referință va fi cel mai bine amintit pentru scenele rușinoase din afara Stade de France, atât înainte, cât și după startul meciului, dar pe teren, vicleanul veteran Carlo Ancelotti și echipa sa Blancos și-au demonstrat talentul continental într-un joc în oglindă a finalei din 2018.

Napoli și Liverpool sunt dușmani cunoscuți, deoarece s-au înfruntat atât în fazele grupelor Ligii Campionilor din 2018-19, cât și în 2019-20, dar Reds a ieșit învingătoare doar într-una dintre acele întâlniri și nu a reușit să înscrie în toate cele trei vizite pe Stadio Diego Armando Maradona (cea mai veche a avut loc în 2010).

Klopp este deja lipsit de Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain și Jordan Henderson, dar Thiago Alcantara este așteptat să revină la antrenamente la începutul acestei săptămâni și ar putea solicita un loc în lotul ce va face deplasarea la Napoli. Chiar dacă Klopp va îndemna la prudență în privința spaniolului accidentat, Arthur, împrumutat de Juventus, acesta ar putea să-și facă debutul la echipă în Italia.

În altă ordine de idei, Calvin Ramsay, Caoimhin Kelleher și Ibrahima Konate ocupă, de asemenea, locuri în camera de tratament a lui Liverpool, iar Klopp ar trebui să-l recheme imediat pe Andy Robertson în echipă după ce i-a dat șanse lui Kostas Tsimikas la Goodison.

Date fiind absențele din lotul oaspeților, mizăm pe măcar un punct câștigat de gazde din acest duel (1X), pronostic pentru care avem o cotă de 2.00.

PUNCTE CHEIE:

  • Cu tot cu partidele amicale (6 meciuri), Napoli a ajuns la 20 de meciuri fără înfrângere;
  • Cu doar 9 puncte în 6 etape, Liverpool a ratat complet startul în Premier League. În plus, a dezamăgit cu adversari modești - Fulham sau Everton, a fost învinsă de United și s-a răzbunat doar pe modesta Bournemouth;
  • Dincolo de acea partidă cu Bournemouh, Liverpool nu a mai convins nici ofensiv, fiind lipsită de Sane, plecat la Munchen, și cu un Salah care continuă să evolueze sub standard;
  • Cele două au fost colege de grupă și în sezonul 2019-2020 al Ligii, iar Napoli a luat 4 puncte din dubla confruntare.