Meniu

LIVERPOOL, SUCCES IMPORTANT LA SPURS

Liverpool a reușit o victorie de prestigiu în Liga Campionilor, contra lui Napoli, dar reia greul pe plan intern, acolo unde nu a reușit încă să se impună în deplasare. Mai mult, înfrângerile incredibile, acasă cu Leeds și în deplasare la Nottingham, i-au lăsat la 7 puncte de Europa.

În plus, victoria a fost una dulce-amară, căci nu a fost suficientă pentru a-i sufla lui Napoli prima poziție în grupă, astfel că Liverpool nu se va număra printre capii de serie la tragerea la sorți a optimilor.

Tottenham în schimb a întors soarta meciului de la Marseille în minutul 95 și a reușit astfel să câștige, in-extremis, grupa D din Liga Campionilor (ce-i drept, o grupă mult mai accesibilă decât cea a lui Liverpool).

Și situația din campionat este în favoarea gazdelor - cu 26 de puncte în primele 12 runde, aceștia se găsesc pe un meritoriu loc 3, în timp ce Liverpool, care are cu 10 puncte mai puțin, ocupă abia poziția a noua. Îngrijorător pentru cormorani este că în acest sezon nu stau bine nici la capitolul ofensiv (23 de goluri marcate, dar 9 dintre ele au venit contra lui Bournemouth, și chiar și așa nu este în top 3 ofensive), nici la cel defensiv (15 goluri primite, mai mult decât 6 alte formații).

Tottenham, cu Kane în mare formă, a câștigat 8 din ultimele 9 meciuri de campionat jucate acasă și are motive serioase să viseze din nou la un loc de Liga Campionilor.

Meciul nu se anunță unul ușor pentru nici una dintre cele două combatante, dar golurile ar trebui să vină la ambele porți, motiv pentru care acesta este și pariul pe care mizăm, la o cotă de 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • Ambele echipe au marcat în 9 din ultimele 10 întâlniri directe de campionat (și în cele mai recente 4);
  • 6 din cele 7 meciuri de campionat ale lui Liverpool contra formațiilor de top 10 au confirmat pariul Ambele marchează;
  • După 5 partide de campionat jucate în deplasare în acest sezon, Liverpool nu are încă victorie (doup remize și 3 înfrângeri), astfel că presiunea va fi una mare pentru a se impune la Londra;
  • Ultimele 4 meciuri ale lui Tottenham au confirmat pariul GG;
  • Tottenham a marcat în fiecare din ultimele 12 meciuri oficiale jucate acasă.