Meniu

15 Martie. FC Argeș câștigă și ne aduce cota fără emoții.

FACE ARGEȘ UN NOU MECI MARE ȘI PE TERENUL LUI DINAMO?

Dinamo și FC Argeș au obiective total diferite în acest moment, chiar dacă în clasament despărțite de doar 6 puncte. În timp ce ‘câinii’ trag tare să facă rost de bani de licență și încearcă să acumuleze cât mai multe puncte în perspectiva play-out-ului, FC Argeș visează cu ochii deschiși la o promovare istorică în play-off. Prestațiile excelente din 2021 îi îndreptățesc pe piteșteni să spere la un nou meci mare și la București.

Liga 1 rămâne un campionat interesant măcar prin prisma calculelor care se fac în perspectiva play-of-ului. Dacă cele 3 mari echipe din Liga 1 – adică FCSB, CFR Cluj și Craiova – și-au asigurat prezența în primele 6, celelalte 3 locuri, inclusiv cel al lui Sepsi, rămân încă deschise spre ocupare chiar și cu 3 etape rămase de disputat. Printre candidatele la acestea din urmă se numără și FC Argeș, echipă căreia i se cânta prohodul în urmă cu puține luni.

2021 este anul Argeșului

După 6 etape din actualul sezon, echipa din Pitești părea să fie condamnată la o întoarcere rapidă în Liga a II-a. Nou-promovata nu doar că nu obținea puncte, un egal în 6 meciuri fiind prea puțin pentru a emite orice fel de pretenție, dar jocul violeților nu se lega absolut deloc. Conducerea a început să schimbe antrenorii pe bandă rulantă, însă doar instalarea unui cuplu inedit format din Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi a adus echilibru de care era nevoie.

Odată cu venirea celor 2 la cârma tehnică a echipei situația s-a ameliorat în mod dramatic. Atât de tare încât FC Argeș a devenit una dintre cele mai în formă echipe din România, iar performanțele obținute în 2021 o recomandă. Cu 22 de puncte în 11 meciuri disputate în noul an, piteștenii se află pe locul 3 într-un clasament al acestei perioade, doar FCSB și CFR Cluj reușind performanțe mai bune. De altfel, campioana este singura care a reușit s-o învingă pe revelația returul la acel 5-0 extrem de dur. În rest, Argeș a obținut rezultate bune inclusiv cu FCSB (0-0), Craiova (1-1), Astra (2-0), Viitorul (1-0) sau Botoșani (1-0).

Dinamo e iar în play-out

Iar meciul cu Dinamo poate însemna o nouă ocazie pentru formația din Pitești să facă un pas spre play-off. Asta deoarece ‘câinii’ nu mai au nicio tragere de inimă după ratarea obiectivului principal, iar retrogradarea nu pare încă atât de aproape încât să-i motiveze prea tare.

Ajunși până în semifinalele Cupei României după victoria surprinzătoare cu rezervele FCSB-ului (1-0), alb-roșii s-au cam făcut de râs în campionat. Chiar dacă au reușit și câteva rezultate bune, cum ar fi victoriile norocoase cu UTA (1-0) și Gaz Metan (2-1), dinamoviștii nu au arătat mare lucru în 2021. Formația din Ștefan cel Mare a marcat un singur gol în precedentele 6 apariții din Liga 1, chiar în ultima etapă cu FC Voluntari (1-1), iar în rest înfrângerile au curs pe bandă rulantă. În afara altei remize, 0-0 cu Sepsi, Dinamo a pierdut toate celelalte meciuri jucate în această perioadă: 0-5 cu Viitorul, 0-2 cu Astra și 0-1 cu FCSB și Craiova.

Este greu de crezut că o echipă debusolată de scandaluri și măcinări financiare precum cea a ‘câinilor’ poate să se redreseze din punct de vedere mental atât de repede. În plus, FC Argeș arată și tehnic, și mental foarte bine, iar obiectivul play-off-ului îi oferă și o altă motivație. O victorie cu Dinamo i-ar aduce pe piteștenii la un punct de Clinceni, motiv pentru care X2 pare un pronostic extrem de plauzibil, iar cota, 1.67, este generoasă.

PUNCTE CHEIE:

  • Dinamo are 6 meciuri la rând fără victorie în Liga 1, 4 dintre care sunt victorii. În acest interval, golaverajul ‘câinilor’ este jenant: 1-10;
  • În ultimele 6 apariții pe propriul teren în Liga 1, alb-roșii au pierdut de 4 ori și au câștigat o singură dată. Golaverajul în perioada indicată este 2-10;
  • Argeș nu a pierdut în 13 dintre cele 15 confruntări cu echipele aflate pe locuri de play-out în acest moment. 7 dintre aceste meciuri s-au terminat cu victoria violeților;
  • O singură înfrângere au piteștenii în cele mai recente 7 deplasări oficiale, la CFR Cluj. În acest timp, oaspeții au câștiat de 4 ori;
  • Argeș a pierdut un singur meci din precedentele 13 jucate în campionat, perioadă în care au acumulat 6 victorii.