Meniu

Dinamo – Poli Iași

SE APROPIE “CÂINII” DE PLAYOFF CU O NOUĂ VICTORIE?

Situația de la Dinamo continuă să fie în zona tragi-comicului, dar jucătorii, cei care au mai rămas până la finalul lui 2020, vor să îi răsplătească pe fani pentru eforturile lor. Iar vineri seara, alb-roșii au o șansă bună pentru a obține a patra victorie, pentru că vor întâlni o echipă demoralizată a Iașiului.

Zilele următoare!”, acesta e anunțul pe care jucătorii îl tot aud încă de la începutul lui septembrie atunci când vine vorba de plata restanțelor salariale. Patronul (cel puțin în acte) al lui Dinamo, Pablo Cortacero, s-a retras în Spania și de acolo dialoghează cu fotbaliștii doar pe Whatsapp, livrându-le diferite promisiuni. Ultima, la începutul acestei săptămâni, se referea la achitarea unei tranșe de 1,5 milioane de euro, din care cea mai mare parte trebuia să acopere salariile restante ale jucătorilor.

Suporterii țin jucătorii pe linia de plutire

Așa cum era de așteptat, lucrurile nu au stat deloc cum a anunțat spaniolul, astfel că dinamoviștii vor aborda un nou meci cu burțile goale. Uneori, acest lucru s-a întâmplat chiar la propriu, pentru că nici măcar gustările dinainte de meciuri nu mai există. Singurul motiv pentru care jucătorii din Ștefan cel Mare au decis să mai tragă de ei până la finalul lui 2020 este legat de afecțiunea fanilor, care la ultimele două meciuri le-au oferit chiar prime, strânse prin intermediul programului DDB.

Acțiunile nenumărate ale suporterilor dinamoviști au reușit să creeze și un declic în mințile fotbaliștilor, deoarece în ultimele trei săptămâni, “câinii” au strâns trei victorii consecutive: 3-0 cu Voluntari, 3-0 cu Viitorul în Cupa României și 1-0 la Pitești, cu FC Argeș. Cele trei rezultate vin după ce timp de zece meciuri, Dinamo nu reușise decât trei egaluri și un singur succes (3-1 la Gaz Metan).

Poli Iași e în picaj total

Vineri seara, în la București vine Poli Iași, o echipă care de două luni și-a pierdut total busola în campionat. Ultimul succes al echipei lui Daniel Pancu datează de la finalul lui septembrie, atunci când un FCSB decimat de pandemie și accidentări s-a înclinat la Iași cu 2-5. De atunci, moldovenii au jucat șapte meciuri în Liga 1 și au obținut un singur egal, 1-1 acasă cu FC Argeș. În acest interval, au reușit și o victorie contra CFR-ului, dar în Cupa României, succes care i-a fost fatal lui Dan Petrescu. La o săptămână distanță însă, campioana și-a luat revanșa în campionat și a învins cu 2-0.

Pentru meciul de vineri ne așteptăm ca valoarea să primeze, iar aceasta este în lotul lui Dinamo, în ciuda plecărilor lui Borja Vale și Isma Lopez. Mai ales că traversează o perioadă bună din punct de vedere sportiv, “câinii” sunt favoriți împotriva vizitatoarei din Iași, iar cota pentru “1 solist” este destul de generoasă.

PUNCTE CHEIE:

  • Dinamo are trei victorii la rând, toate fără să primească gol și un golaveraj de 7-0 în această perioadă;
  • Gazdele au trecut printr-o perioadă groaznică la începutul sezonului, dar chiar și așa, nu au primit niciodată mai mult de un gol pe propriul teren în acest campionat;
  • “Câinii” nu au nicio înfrângere în cele 15 confruntări directe jucate acasă cu Poli Iași în ultimii 15 ani. În acest timp, alb-roșii au zece victorii și cinci remize;
  • Poli Iași are șase înfrângeri și un egal în cele mai recente meciuri jucate în Liga 1;
  • Oaspeții nu au marcat niciun gol în ultimele trei deplasări, toate înfrângeri (golaverajul e 0-9 în acest interval). De altfel, ieșenii au marcat într-un singur meci, iar golaverajul în cele cinci meciuri e 3-15.