Meniu

26 Februarie. Dinamo este umilită acasă de Viitorul.

CONTINUĂ PROBLEMELE VIITORULUI CONTRA LUI DINAMO?

Dinamo și Viitorul sunt două dintre echipele care și-au impus drept obiectiv calificarea în play-off, dar care, cu 6 runde înainte de terminarea sezonului regular sunt foarte departe de îndeplinirea acestuia. Forma recentă nu dă mari speranțe celor două formații însă ambele speră că o victorie în confruntarea de vineri seară poate reprezenta startul unei serii de excepție.

Din punct de vedere al atmosferei la nivel administrativ, nu ar fi putut fi o diferență mai mare între două echipe din același campionat. Viitorul are parte de o stabilitate neobișnuită pentru România, plătește salariile la zi și nici nu are suporteri fanatici a căror presiune să se resimtă atunci când rezultatele nu vin. De partea cealaltă, Dinamo aproape că a rămas fără conducere după ce spaniolii care dețin pachetul majoritar de acțiuni. În schimb, fanii sunt cei care se chinuiesc să strângă bani și să ajute echipa să ia licența pentru sezonul viitor, însă datoriile – inclusiv către jucători - sunt mari.

‘Câinii’ nu au marcat de 441 de minute în Liga 1

Din punct de vedere fotbalistic, perioada recentă a fost una extrem de aridă pentru jucătorii lui Ionel Gane. Dinamo a obținut un singur punct în precedentele 4 partide, dar nu a reușit să marcheze deloc în această perioadă. De altfel, ultimul gol marcat a fost cel al lui Deian Sorescu, care a transformat un penalty în minutul 9 al deplasării de la UTA, meci disputat tocmai pe 31 ianuarie.

În acest moment, formația alb-roșie se află pe locul 12 în Liga 1, cu 26 puncte, la nouă lungimi distanță de iluzoriul loc 6 ocupat de Academica Clinceni. În afara partidei cu Viitorul, bucureștenii mai au de jucat 5 meciuri, din care 3 în deplasare: cu FC Voluntari, Poli Iași și CFR Cluj. Acasă vor mai primi două vizite, din partea celor de la FC Argeș și a Clinceniului. Chiar și așa, fanii ‘câinilor’ speră că o victorie cu Viitorul va resuscita trupa lui Ionel Gane și că un traseu în care numărul punctelor obținute să se apropie de maximum va produce minunea numită ‘calificare în play-off'.

Cât mai rezistă Rednic?

Este adevărat că echipa patronată de Gică Hagi arată extrem de modest în acest moment și este printre cele mai slabe din Liga 1 din punct de vedere fotbalistic. Viitorul nu arată mai nimic de când antrenor a fost instalat Mircea Rednic, cel care a fost adus la sfârșitul lui noiembrie 2020 pentru a-l înlocui pe spaniolul Ruben de la Barrera. Jocul combinativ și vertical spre poarta adversă din anii în care echipa a fost pregătită de Gică Hagi a cam dispărut, iar Viitorul i-a pierdut și pe Gabi Iancu și Kevin Luckassen, adică cei mai buni marcatori ai echipei.

Ultima victorie pe care constănțenii au obținut-o a fost acel 2-1 cu FC Hermannstadt, de la începutul lui ianuarie, succes venit cumva norocos pe final. Acesta a fost singurul meci de 3 puncte al Viitorului din ultimele 13 etape de campionat, adică din a doua sa jumătate, și al cincilea din întreg sezonul. Momentan, echipa de la malul mării se află pe locul 13, adică unul care ar obliga-o să joace barajul pentru supraviețuirea în prima divizie, dar e drept că au de rejucat meciul cu Poli Iași întrerupt din cauza ceții. În aceste condiții, e destul de logic să ne întrebăm cât se va mai prelungi mandatul lui Mircea Rednic pe banca echipei, mai ales că experimentatul antrenor vorbea chiar de câștigarea campionatului atunci când a fost instalat.

Revenind la meciul de vineri seara, este greu de anticipat numărul de goluri, chiar dacă tradițional acesta a fost un duel care promitea la acest capitol (5 din ultimele 7 confruntări s-au terminat cu minimum 3 reușite, iar media în acest interval este de 3,4 pe meci). Totuși, Dinamo pare să aibă ascendentul moral în fața Viitorului, mai ales în privința jocurilor de pe teren propriu și e de așteptat ca roș-albii să nu piardă, pronostic ce are o cotă de 1.55.

PUNCTE CHEIE:

  • Dinamo are 4 meciuri la rând pe teren propriu în care nu a pierdut cu Viitorul. În această perioadă a obținut 3 victorii și are un golaveraj de 8-3;
  • ‘Câinii’ au o singură înfrângere în precedentele 4 jocuri jucate acasă, cu FCSB, pe care au răzbunat-o în Cupa României. În intervalul indicat, au un golaveraj de 3-2;
  • 5 victorii, două egaluri și 3 înfrângeri este palmaresul dinamoviștilor în precedentele 10 partide disputate în Ștefan cel Mare (golaveraj 14-7 în perioada aceasta);
  • Viitorul are 9 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1. Cele mai recente 3 dintre acestea sunt înfrângeri, iar celelalte 6 sunt remize;
  • 5 eșecuri și 4 egaluri au constănțenii în precedentele 9 jocuri disputate în deplasare, timp în care au acumulat un golaveraj de 4-10.

PUNCTE CHEIE:

  • Arsenal a terminat toate meciurile din grupă cu minimum două goluri pe tabelă;
  • 6 din cele 8 jocuri pe care englezii le-au disputat în ediția trecută a Ligii Europa au intrat în zona pariului 3+;
  • Toate cele 6 partide pe care Benfica le-a jucat în faza grupelor au bifat pariul 3+ câștigător;
  • 3 din ultimele 4 meciuri pe care portughezii le-au jucat în fazele eliminatorii ale Europa League în precedentele două sezoane s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă.