Meniu

29 Aprilie, la 17:00. Profită și Voluntari de forma dezastru a lui Dinamo?

Lațul începe să se strângă la gâtul dinamoviștilor, iar dacă din punct de vedere financiar situația s-a mai stabilizat, pe plan sportiv aproape că vorbim de o implozie. Voluntari, în schimb, și-a făcut viața ușoară în ultima vreme și a ieșit din zona roșie a clasamentului, iar confruntarea de joi cu roș-albii reprezintă un prilej bun pentru a mai pune o cărămidă la obiectivul salvării.

Atunci când nu mai câștigi din ianuarie, e clar că direcția e doar spre sub pământ, ca să spunem așa. E fix situația lui Dinamo, care au obținut ultima victorie în Liga 1 tocmai în prima lună a anului, atunci când câștigau cu 1-0 la Arad, cu UTA. Între timp, ‘câinii’ au mai jucat 13 meciuri în campionat, iar numărul punctelor obținute e înfiorător: 3. Evident, din 3 remize, adversari fiind Sepsi (0-0), Voluntari (1-1) și Astra (0-0).

Voluntari visează la cupele europene deja

Schimbarea sistemului competițional din România a reușit să dinamizeze și play-out-ul. Dacă până acum singura miză a acestui segment de campionat era salvarea de la retrogradare, acum poți ajunge și în Europa de aici. E drept, locurile 7-8 se duelează la final într-un meci de baraj, iar apoi câștigătoarea va da piept cu locul 3 din play-off, deci traseul este dificil.

Voluntari se află momentan pe locul 10, la două puncte de UTA, iar rezultatele din ultima vreme îi dau elan. În afara victoriei cu Viitorul din cea mai recentă etapă (1-0), ilfovenii au câștigat și cu Poli Iași (1-0), în timp ce la Mediaș au smuls un 1-1 la Gaz Metan, fiind astfel singura echipă fără înfrângere din play-out, alături de Chindia.

Ne așteptăm ca această serie să continue și după meciul cu Dinamo, iar cota pentru X2 este una generoasă, în jurul bornei 1.70. Acesta este pronosticul nostru, pentru că evoluțiile ‘câinilor’ din ultimele luni au fost jenante și fără orizont.

PUNCTE CHEIE:

  • Dinamo traversează cea mai proastă perioadă din întreaga istorie. Are 13 meciuri consecutive fără victorie, 10 dintre care sunt înfrângeri. Acasă, are 4 eșecuri la rând;
  • ‘Câinii’ sunt a doua cea mai slabă echipă din Liga 1 în privința meciurilor de acasă, acolo unde au marcat doar 14 goluri în 16 partide;
  • În ultima vreme, situația este chiar mai dramatică din punct de vedere ofensiv. Acasă, au marcat 3 goluri în precedentele 7 jocuri în toate competițiile;
  • Voluntari se descurcă destul de bine în ultimele săptămâni. Ilfoveni au pierdut o singură dată în cele mai recente 8 meciuri, perioadă în care au și câștigat de 4 ori;
  • Dacă luăm în considerare doar meciurile din deplasare, echipa lui Bogdan Andone are o formă tare bună: în precedentele 8 meciuri are 4 victorii și 3 egaluri.