Meniu

30 Decembrie. Real Madrid încheie anul cu o remiză la Elche

VEDEM UN NOU MECI SOLID AL LUI REAL MADRID?

Zinedine Zidane a reușit să redreseze echipa atunci când era mai mare nevoie, iar acum Real Madrid e pe cai mari și visează din nou. Campioana Spaniei joacă ultimul meci din 2020 la Elche, una dintre codașele din La Liga, și există șanse ca Benzema și colegii lui să termine un nou meci fără să primească gol.

A fost o vreme, nu cu mult timp în urmă, când lui Zidane îi era deja cântat prohodul pe banca Realului. Echipa pierduse acasă cu Alaves (1-2) în campionat, în Liga Campionilor pleca din Ucraina fără niciun punct după ce Shakhtar reușise două victorii total surprinzătoare, iar sezonul madrilenilor părea compromis.

Apărarea a început să performeze pentru Real

Pentru această întoarcere la aproape 180 de grade în privința rezultatelor ceva trebuia să se schimbe radical, iar acest lucru s-a întâmplat în special în privința apărării și a întregului joc defensiv al lui Real. Această poveste este confirmată fără tăgadă de cifre. Până după meciul de la Kiev, campioana Spaniei înregistrase șapte meciuri din cele 15 jucate cu cel puțin două goluri primite, în afara celor două cu Shakhtar (2-3 la Madrid și 0-2 în Ucraina) mai vorbim și de 3-2 la Betis, 2-2 la Monchengladbach, 3-2 cu Inter, 1-4 la Valencia și 1-2 cu Alaves.

De atunci, Real a câștigat șase jocuri din șase și a mai primit doar două goluri: 3-1 cu Bilbao și 3-1 la Eibar. În rest, victorii la zero la Sevilla (1-0), cu Monchengladbach (2-0), Atletico (1-0) și Granada (2-0). În plus, Zidane și-a cam recuperat toți accidentații, inclusiv pe Eden Hazard, singura accidentare fiind cea a lui Rodrygo, cel ce va lipsi cel puțin două luni de pe gazon.

Elche are un atac modest

Este adevărat că în fotbalul modern nicio misiune nu este ușoară, pentru că orice echipă are acum acces la informații în orice zonă de interes, de la tactică la pregătire fizică, însă unele diferențe există. Iar între Real Madrid și Elche, cu atât mai mult sunt prezente.

Dacă echipa din capitala Spaniei are cel mai bun atac după Barcelona cu 27 de goluri înscrise în cele 15 etape disputate, Elche este abia a treia de la coadă, cu doar 12 goluri în 13 meciuri. Este drept că nici apărarea gazdelor de miecuri nu este la un nivel slab, pentru că valencienii au primit abia 16 goluri, cu doar două mai multe decât adversara din Madrid.

În acest sezon, Elche a avut două meciuri amânate, atât cu Sevilla, cât și cu Barcelona, din cauză că cele două au reprezentat Spania în fazele finale ale cupelor europene. În celelalte meciuri cu granzii, echipa de pe coasta estică a Peninsulei Iberice nu s-a descurcat prea bine. A pierdut fără drept de apel cu Sociedad (0-3), la fel și cu Atletico (1-3), iar cu Villarreal a scos un punct, dar nu a reușit să marcheze (0-0).

La fel de greu îi va fi și cu Real Madrid, poate chiar mai mult de atât, deoarece echipa lui Zidane vrea să încheie anul în forță și să nu-i lase rivalei Atletico prea mult spațiu de manevră. Tocmai de aceea, o victorie a campioanei este mai mult decât probabilă și este foarte posibil ca aceasta să vină chiar fără gol marcat. Totuși, un NGG poate fi varianta mai sigură în cazul în care madrilenii au o zi mai slabă din punct de vedere ofensiv și meciul se va transforma într-o remiză albă.

PUNCTE CHEIE:

  • Real Madrid are o serie de cinci meciuri câștigate la rând în La Liga, trei dintre ele la zero (golaveraj 11-2 în acest interval);
  • Trei din precedentele patru deplasări efectuate de campioana Spaniei s-au terminat NGG;
  • Cinci meciuri din ultimele șapte disputate de Real Madrid s-au terminat cu maximum o echipă printre marcatoare;
  • Elche are opt meciuri la rând fără victorie în campionat din care cinci sunt remize.
  • Real Madrid a câștigat toate cele patru confruntări directe, iar două dintre acestea s-au terminat fără ca Elche să marcheze.