Meniu

Everton – Man. United

AU VREO ȘANSĂ “DIAVOLII” SĂ REZISTE ÎN FORTĂREAȚA DE PE GOODISON

“Noon Game” al acestei sâmbete în Premier League se va disputa pe Goodison Park, acolo unde Everton primește vizita lui Manchester United. Gazdele au pierdut șefia în Premier League după cele două înfrângeri din deplasare și vor să repare pe teren propriu traseul. Ne așteptăm totuși ca oaspeții să înscrie.

Everton a avut un traseu triumfal în prima parte a acestui campionat, cu patru victorii în primele etape, serie pe care acel 2-2 cu Liverpool a stopat-o. Următoarele două partide disputate de “caramele”, ambele în deplasare, i-au adus pe băieții lui Ancelotti cu picioarele pe pământ: 0-2 cu Southampton și 1-2 cu Newcastle.

United are probleme în apărare

De partea cealaltă, Ole Gunnar Solskjaer are mari probleme și există zvonuri că i se clatină scaunul după ultimele rezultate. Chiar dacă a obținut două victorii importante în grupele Ligii, 5-0 contra lui Leipzig și 2-1 la Paris, în campionat United este la retrogradare.

Trei înfrângeri și un egal în șase etape e o contraperformanță aproape rușinoasă pentru o echipă de calibrul lui United. Trupa din Manchester a câștigat doar la Brighton, un 3-2 obținut în minutul 10 de prelungiri, și la Newcastle (4-1). În rest, înfrângeri cu Crystal Palace (1-3), Tottenham (2-6) și Arsenal (0-1), toate acasă, și un alt egal pe Old Trafford, 0-0 cu Chelsea.

Practic, echipa lui Solskjaer nu reușește să țină poarta închisă aproape deloc, lucru dovedit și în cea mai recentă reprezentație, 1-2 pe terenul campioanei Turciei, Bașakșehir. Din acest motiv, dar și pentru că Everton a dovedit un apetit ofensiv extrem pe propriul teren, ne așteptăm ca gazdele să nu piardă și să ne fie oferit un spectacol cu goluri de ambele părți.


KEY POINTS:

  • Everton e neînvinsă în ultimele cinci jocuri de acasă, are patru victorii, dar tot de atâtea ori a și primit gol. În acest interval, golaverajul ei este 18-7, adică o medie de cinci goluri pe meci
  • Gazdele au primit gol în ultimele opt jocuri disputate și au un golaveraj de 23-14 în această perioadă, de unde rezultă o medie de aproape trei reușite pe meci și 1,7 goluri primite
  • Everton e neînvinsă în ultimele trei directe cu United, golaverajul în acest interval fiind de 6-2
  • United a primit gol în cinci din cele șapte etape de Premier League pe care le-a disputat. “Diavolii” au un golaveraj de 9-13 în acest campionat, deci o medie de peste două goluri primite pe meci
  • United vine după două înfrângeri consecutive, acasă cu Arsenal (0-1) și în deplasarea de la Bașakșehir (1-2)