Meniu

FACE FCSB SCOR CU PETROLUL?

Ce sezon de play-off se anunță anul acesta în Superligă! Avem 4 echipe despărțite în acest moment de maxim10 puncte (deci maxim 5 după înjumătățirea punctajului), fiecare cu plusurile și minusurile sale în această luptă.

Dincolo de scăpările din finalul meciurilor cu Universitatea și Farul, FCSB-ul arată pregătită să susțină această luptă, mai ales că a demonstrat că le poate învinge în directe și pe CFR și pe Farul. Așadar, dacă mai și strânge puțin ecartul înaintea play-off-ului (cu o victorie contra Petrolului ar veni la doar 7 puncte, maxim 4 după înjumătățire), ar sta exclusiv la mâna ei în gestionarea luptei la titlu.

Fără absenți pentru acest duel și cu un impuls moral (măcar teoretic) după premiile câștigate de Darius Olaru (fotbalistul anului 2022), Octavian Popescu (cel mai bun under-21) și Andrea Compagno (cel mai bun străin), plus avantajul terenului propriu, FCSB are clar prima șansă în acest duel.

Echipa probabilăFC STEAUA (4-3-3): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Şut, Edjouma - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman.

Petrolul în schimb a continuat și pe teren propriu forma evoluțiilor sub așteptări și a fost zdrobită cu 5-2 de CFR. A fost a treia înfrângere în ultimele 4 meciuri la minim două goluri diferență.

După rezultatele din ultima perioadă, Petrolul e sigură că va juca în play-out, unde are însă avantajul unor adversare foarte slabe, astfel că sunt șanse destul de mici să retrogradeze.

Totuși, în acest duel, credem că nu va arăta mare lucru și va pierde la cel puțin două goluri diferență, pariu pentru care avem o cotă de 2,02 (în scădere de la 2.3 ieri) (handicap asiatic FCSB - 1.5).

O altă cotă interesantă este că FCSB va reuși minim 3 goluri, pentru care avem o cotă de 2.7.

Super avantaj Superbet

PUNCTE CHEIE:

  • FCSB-ul are 3 victorii și o remiză în ultiemle 4 runde, dar echipa a arătat bine în fiecare din cele 6 meciuri de la reluarea campionatului și doar ghinionul și neatențiile din finalul meciului au făcut să fie pierdute puncte;
  • Petrolul a pierdut ultimele 5 deplasări, 4 dintre ele la minim două goluri diferență. În plus, a marcat un singur gol în ultimele 6 deplasări;
  • Ploieștenii au 7 înfrângeri în ultimele 9 oficiale, inclusiv un 0-5 cu Botoșani, un 2-5 cu CFR sau 1-3 cu Rapid;
  • Petrolul a pierdut toate cele 5 deplasări din acest sezon la formații de top 6;
  • FCSB s-a impus în meciul tur cu 2-0, chiar la Ploiești.