Meniu

FAMALICAO – BRAGA

CONTINUĂ BRAGA CURSA PENTRU LIGA CAMPIONILOR?

Sporting Braga este pentru moment într-o postură excelentă pentru a provoca și ea o altă undă de șoc în campionatul Portugaliei. Formația alb-roșie este în cursă directă cu FC Porto pentru ocuparea locului 2, iar o victorie cu Famalicao ar duce-o din nou în plasa liderului Sporting Lisabona.

Supremația celor doi mari granzi ai lusitanilor, Benfica și FC Porto, a fost zdruncinată serios în acest sezon. Prima care a atacat a fost Sporting Lisabona, care s-a instalat confortabil pe primul loc încă din primele etape și de atunci nu s-a mai dat jos de pe prima poziție. A doua care a simțit miros de sânge a fost Braga, care nu a avut cel mai fericit start de sezon, dar pe parcurs a reușit să le depășească pe rând pe cele două mari echipe din Portugalia.

În ultima vreme, Braga a rămas neînvinsă în campionat, acolo unde a strâns 8 meciuri la rând fără înfrângere. Dintre acestea, sigurul în care nu a obținut victoria a fost cel cu FC Porto de acasă (2-2), pentru că în rest alb-roșii au câștigat și cu Guimaraes (3-0), și cu Santa Clara (1-0), și cu Moreirense (4-0), ultimele două în deplasare.

În același timp, Famalicao pare să se îndrepte cu pași reprezi, dar siguri spre divizia secundă. După ce în stagiunea precedentă au făcut o primă jumătate de campionat excelentă, gazdele s-au topit încetul cu încetul. Momentan, formația din nordul Portugaliei se află pe ultimul loc, cu 19 puncte, dar distanța față de echipele din zona salvării este mică, astfel că situația poate fi redresată oricând.

Totuși, nu ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple acum, deoarece Braga este mare favorită și nu credem că se poate încurca în cursa pentru un obiectiv atât de important precum este Liga Campionilor. Cota pentru '2 solist' este 1.66, destul de bună în contextul dat.

PUNCTE CHEIE:

  • Braga vine după 5 victorii consecutive în competițiile interne, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 13-5;
  • Oaspeții au câștigat precedentele 4 deplasări interne, inclusiv la FC Porto. În intervalul amintit, golaverajul este 10-3;
  • Braga a câștigat cu 1-0 confruntarea directă din turul campionatului;
  • Famalicao are o singură victorie în precedentele 8 jocuri din campionat, timp în care a strâns 5 înfrângeri și un golaveraj de 2-10;
  • Gazdele au 4 meciuri consecutive în care nu au marcat pe propriul teren. În precedentele 6 jocuri de pe propriul teren au pierdut de 4 ori și au acumulat un golaveraj de 1-8;
  • Famalicao nu a câștigat deloc împotriva echipelor din Top 6, împotriva cărora a pierdut de 6 ori în 7 meciuri;
  • Braga are 10 victorii în cele 10 meciuri disputate contra echipelor clasate în a doua jumătate a clasamentului.