Meniu

12 Februarie. FC Argeș a făcut Viitorul și cota de 1.60 ușoare.

VA FI BLÂND VIITORUL ȘI CU FC ARGEȘ?

FC Argeș este una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1 la ora actuală, alături de echipele din vârful clasamentului, și poate fi catalogată drept revelația campionatului în 2021. Etapa aceasta, formația din Pitești are un nou test important de dat, atunci când în Trivale vine Viitorul, o echipă care caută cu disperare o nouă victorie.

La modul în care începuse acest sezon, lucrurile păreau clare în privința celor de la FC Argeș. Nou-promovata părea că se va întoarce în Liga a 2-a la fel de repede precum a venit de acolo, iar prestațiile sale întăreau această idee. Unul din primele meciuri în care piteștenii au arătat altă față a fost chiar deplasarea de la Ovidiu, acolo unde au chinuit până în prelungiri pe Viitorul, care a smuls abia în minutul 92 un egal (2-2).

Schimbarea s-a produs în iarnă

Chiar dacă de la acea victorie lucrurile nu au luat o întorsătură dramatică în traseul violeților, semnele bune apăruseră. Iar odată cu schimbarea echipei de conducere atât pe partea administrativă, cât și pe cea tactică, performanțele echipei s-au schimbat în totalitate.

În 2021, FC Argeș nu a pierdut niciun meci din cele 6 disputate, iar rezultatele sunt unele onorante. Remize cu FCSB (0-0) și Craiova (1-1 în deplasare), dar și o victorie la Botoșani (1-0) au fost combinate cu alte două victorii obținute împotriva Astrei (2-0 la Giurgiu și a altei nou-promovate, UTA, 1-0 la Arad. Cu o restanță contra celor de la Sepsi datorată infectărilor cu Covid, Argeș poate spera chiar și la o luptă pentru locurile de play-off, chiar dacă momentan se află pe locul 12, la 10 puncte de acest obiectiv aparent imposibil de atins.

Cât mai rezistă Rednic?

Pentru Viitorul, situația în care se află poate fi catalogată cel puțin dramatică. Aflată pe locul 10 momentan, cu doar două puncte în fața adversarei de vineri, echipa patronată de Gheorghe Hagi pare condamnată la un al doilea sezon consecutiv în care va juca în play-out. Conducerea echipei prezidată de Gică Popescu l-a dat afară pe Ruben de la Barrera din cauza rezultatelor slabe, dar înlocuitorul, adică Mircea Rednic, a dus echipa într-o prăpastie și mai mare.

De la venirea “Puriului”, Viitorul a mai câștigat un singur meci, 2-1 cu Hermannstadt în chiar primul meci din 2021. În celelalte 11 jocuri, constănțenii au pierdut de 4 ori și au remizat de încă 7 dăți. E adevărat cu unele rezultate au fost chiar spectaculoase, cum ar fi egalurile cu FCSB (2-2) sau Sepsi (3-3). Înfrângerea cu CFR Cluj (1-2) a fost iarăși una ghinionistă dat fiind golul lui Hoban din prelungiri, dar există deja o direcție în care Viitorul se duce și nu este cea bună.

Tocmai din acest motiv, FC Argeș are șansa să construiască pe rezultatul meciului din tur și să spere astfel la cel puțin un egal. Nici o victorie a piteștenilor nu ar fi exclusă, chiar dacă specialitatea lor o reprezintă deplasările, dar nu ar fi cazul să o subestimăm nici pe Viitorul.

PUNCTE CHEIE:

  • FC Argeș nu a pierdut niciun joc de la reluarea campionatului și are 3 victorii și tot atâtea egaluri în 2021. Golaverajul în această perioadă este de 7-3;
  • Piteștenii au 3 egaluri consecutive în meciurile de acasă, în doar ultimele două au fost obținute în acest an: cu Gaz Metan și cu FCSB, în ultima rundă;
  • În tur, cele două echipe au terminat la egalitatea, 2-2, după ce Viitorul a fost condusă cu 2-0 și a egalat în prelungirile partidei;
  • Viitorul are 7 jocuri fără victorie în acest moment, ultimele două fiind înfrângeri, ultimul succes venind chiar în prima apariție din 2021 (golaveraj 8-10 în intervalul indicat);
  • Constănțenii nu au mai câștigat în deplasare de mai bine de 3 luni, perioadă în care au jucat de 8 ori și au pierdut 4 partide (golaverajul acestei perioade este 4-10).