Meniu

17 Ianuarie. Barcelona dezamăgește contra lui Bilbao

CUCEREȘTE BARCELONA UN NOU TROFEU ÎN FAȚA LUI BILBAO?

Nu se știe exact cum, dar Barcelona a ajuns la un pas să câștige un nou trofeu, deși traversează unul din cele mai grele momente din ultimii mulți ani și există specialiști care i-au cântat deja prohodul. Echipa lui Lionel Messi a arătat însă și ceva substanță în ultima vreme, nu doar sclipiri, iar finala Supercupei Spaniei pe care o va disputa duminică seară contra lui Athletic Bilbao nu ar trebui să fie o surpriză.

Noul sistem pe care federația spaniolă l-a implementat încă de la ediția trecută în privința Supercupei Spaniei a dinamizat puțin competiția. Dacă înainte se juca în sistemul clasic, campioană vs. câștigătoare a Cupei Spaniei, acum intră în competiție și vicecampioana, dar și finalista Cupei Regelui. Practic, așa a ajuns și Barcelona aici, grație locului 2 ocupa în ediția trecută a La Liga, iar acum e aproape să pună mâna pe un nou trofeu.

Joacă Messi?

Înainte de partida cu Athletic, Koeman are în continuare bătăi de cap din considerente medicale. Patru titulari îi lipsesc olandezului, numele acestora fiind dintre cele mai importante: Coutinho, Fati, Sergi Roberto și Pique. În plus, cel mai important jucător al echipei, Leo Messi, a absentat de la confruntarea cu Sociedad pentru că a fost lovit la mușchi, iar prezența argentinianului pe teren la meciul de la Sevilla este pusă sub semnul întrebări. În orice condiții, căpitanul catalanilor va sta totuși pe bancă pentru a-și încuraja colegii și a le oferi, astfel, un imbold.

Totuși, Barcelona a învins-o în semifinale pe Real Socidad, adică pe rivala de moarte a lui Bilbao și echipa care i-a administrat lui Athletic o înfrângere cu nici trei săptămâni în urmă. Catalanii au mai obținut câteva rezultate interesante în ultima vreme: 4-0 la Granada, 2-1 cu Sociedad și 3-2 cu Bilbao, toate trei rezultatele fiind obținute în La Liga.

Reușește Bilbao să facă “dubla” Real - Barca?

În acest an, Supercupa a reușit să stârnească un entuziasm destul de consistent, mai ales că pe timp de pandemie lumea are tot mai puține activități și, de multe ori, fotbalul e medicamentul perfect. Iar privitorii au avut ce vedea în semifinale, pentru că în afara victoriei spectaculoase, la penalty-uri, a Barcelonei, la mijlocul săptămânii s-a desfășurat și meciul dintre Bilbao și Real Madrid. Campioana a pierdut fără drept de apel, 1-2, chiar dacă a aliniat aproape cea mai bună garnitură, singurul absent important fiind Dani Carvajal.

Acest succes a venit surprinzător, mai ales că bascii nu traversează deloc o perioadă bună în campionat. Aflați pe locul 12, la 20 de puncte de liderul Atletico Madrid și la 13 de Barcelona, echipa pregătită de Marcelinho nu poate emite pretenții în acest sezon de La Liga. Totuși, Supercupa este la un meci distanță de a fi câștigată, însă catalanii sunt favoriți clar, iar cota pentru un succes al echipei lui Koeman este una de luat în seamă.

PUNCTE CHEIE:

  • Barcelona nu a mai pierdut de la începutul lui decembrie. De atunci, a jucat 9 meciuri și a câștigat 6 (golaveraj 18-7 în acest interval);
  • Bilbao are doar trei înfrângeri în precedentele 10 meciuri, 4 dintre care sunt înfrângeri (golaveraj 12-13 în acest timp);
  • Catalanii au câștigat precedentele două dueluri directe, ambele în campionat;
  • Trupa lui Messi este o specialistă a trofeului, pe care l-a câștigat de 13 ori, record în Spania, în timp ce Athletic l-a cucerit doar de două ori;