Meniu

FC Botoșani - U Craiova

SE NEUTRALIZEAZĂ UNA PE ALTA CELE DOUĂ RĂNITE?

FC Botoșani trece prin cel mai greu moment al sezonului, cu patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri și doar o victorie în precedentele șapte etape. Craiova are și ea două eșecuri în precedentele trei meciuri, dar a schimbat și antrenorul, ceea ce poate aduce cu sine multă prudență, deci puține goluri sau deloc.

Tradițional, duelul FC Botoșani - Universitatea Craiova a fost unul care a oferit mai mereu spectacol pentru spectatori. Mai mult de atât, moldovenii i-au surclasat în meciurile directe pe olteni atunci când acestea au fost programate la Botoșani, dar roata s-a întors chiar în play-off-ul sezonului trecut.

Papură e variantă de avarie

Boemia Craiovei a dispărut în 2020 și așa echipa alb-albastră a reușit să se apropie pentru prima dată de câștigarea titlului. L-a pierdut în ultima etapă acasă, cu CFR Cluj, însă în noua ediție de campionat oltenii au mers ceas în primele șapte etape, când au obținut maximum de puncte.

Echipa parcă a început să obosească însă, iar un pas greșit părea inevitabil. Și el a venit în etapa a 8-a, pe propriul teren, când revelația Academica Clinceni a câștigat pe “Ion Oblemenco” cu 1-0. După un succes obținut contra celor de la Hermannstadt, a venit și a două înfrângere, tot acasă, cu Chindia (0-1).

La finalul acestei partide, Cristiano Bergodi și-a dat demisia invocând probleme de familie, iar Mihai Rotaru l-a tot așteptat pe Mirel Rădoi să preia echipa. Acest lucru nu s-a întâmplat, și astfel Corneliu Papură va pregăti, cel puțin câteva etape, formația pe care a mai antrenat-o ca principal în două rânduri.

Botoșani nu se regăsește

Pentru că este primul meci și Botoșani este oricum o echipă imprevizibilă, ne așteptăm ca Papură să păstreze stilul economicos italian al lui Bergodi, iar echipa să se concentreze mai mult pe organizarea defensivă și închiderea spațiilor de joc.

Gazdele de sâmbătă au o forță ofensivă destul de serioasă, iar o parte din insuccesele recente au venit și pe fondul unor greșeli de arbitraj colosale. Din august până acum, trupa lui Marius Croitoru a câștigat un singur meci, 2-1 la Mediaș. Dacă facem abstracție de această partidă, Botoșani are cinci înfrângeri la rând (cu FCSB, UTA, CFR Cluj, Chindia și Hermannstadt), dar trei dintre acestea au venit la limită.

Rămâne de văzut cum a influențat pauza de două săptămâni atmosfera din sânul celor două loturi, dar prudența va fi, probabil, cuvântul de ordine în tabăra Craiovei. De aceea ne așteptăm la un meci cu goluri puține și la un GG neîmplinit.

PUNCTE CHEIE:

  • În șapte din ultimele nouă meciuri oficiale pe care Botoșani le-a disputat acasă nu au marcat ambele echipe
  • Craiova a câștigat o singură dată la Botoșani, chiar la ultima deplasare, scorul fiind de 2-0
  • Vicecampioana nu a primit gol în precedentele două deplasări din campionat, la Dinamo și la Hermannstadt
  • Precedentele cinci partide jucate de Craiova în Liga 1 s-au terminat cu scorul de 1-0. De două ori pentru adversar, contra Clinceniului și a Chindiei
  • Șapte meciuri jucate de olteni în primele 10 runde ale campionatului au implicat o singură echipă pe tabela de marcaj