Meniu

FC Hermannstadt - Botosani

OBȚINE BOTOȘANI O NOUĂ VICTORIE ÎN FAȚA LUI HERMANNSTADT?

Gazdele au avut unele emoții legat de rămânerea în primă ligă (au obținut 11 puncte în ultimele 5 etape), înainte de a se lua decizia ca nici o echipă să nu retrogradeze. Venirea unui nou investitor (Ana Maria Prodan) a mișcat lucrurile la echipă, dar aceasta are din nou dificultăți în startul sezonului. În ciuda unor declarații curajoase, singurul obiectiv real rămâne salvarea de la retrogradare.

După ce a încheiat sezonul trecut cu doar 2 victorii în cele 10 etape de play-off, Botoșaniul a avut un start lansat în această toamnă, iar o victorie în fața sibienilor îi poate duce până pe locul 2. Eliminată rapid din Liga Europa, Botoșaniul își propune clar un parcurs cât mai bun în campionat și o nouă prezență în play-offul campionatului.

Chiar dacă nu au marcat în ultimele 2 meciuri (0-0 cu Academica Clinceni și 0-1 în Europa League cu Shkendija), Botoșaniul a arătat că are apetit ofensiv (14 goluri marcate în precendetele 5 meciuri) dar și o apărare solidă (doar 3 goluri primite în primele 4 meciuri din acest sezon). Mai merită menționat că în 5 din ultimele 7 meciuri, Botoșani a reușit să marcheze prima.

botosani_test

Botoșani - dominare clară în meciurile directe

Din ultimele 6 meciuri directe, Botoșani a reușit să câștige 5 și are un golaveraj de 11 - 2. Tot în aceste meciuri directe, Botoșani a reușit să marcheze prima în toate cele 5 victorii, iar atunci când au primit primul gol au reușit să egaleze.

În sezonul trecut, Botoșani a fost a doua cea mai bună echipă în deplasare (după FCSB), astfel că este de așteptat ca și sezonul acesta să fie un adversar dificil pe terenurile străine.

KEY POINTS:

  • Hermannstadt nu a reușit să marcheze în 2 din ultimele 3 meciuri;
  • Hermannstadt a reușit să marcheze doar de două ori în cele 6 meciuri directe;
  • Botoșani are 3 goluri primite (a treia cea mai bună apărare) în primele 4 etape ;
  • Botoșaniul este neînvinsă în acest sezon de Liga 1 (2 victorii și 2 egaluri);
  • Botoșaniul a câștigat 5 din ultimele 6 întâlniri directe (celălalt meci s-a încheiat la egalitate).