Meniu

FC Sevilla – Chelsea

REUȘEȘTE CHELSEA SĂ PROVOACE UN NOU NGG ÎN SPANIA?

Calculele calificării în optimi s-au terminat în grupa E a Ligii Campionilor, dar la bătaie a rămas încă locul 1. Sevilla are nevoie de victorie pentru a putea spera la supremație, dar va fi foarte greu să și marcheze împotriva lui Chelsea, care în ultimele jocuri și-a arătat din plin talentul defensiv.

Câștigătoarea Europa League este și-a revenit după un start de sezon mai complicat și pare să fi turat din plin motoarele. Tradițional o echipă extrem de redutabilă pe teren propriu, Sevilla are de înfruntat miercuri seara una dintre cele mai bune defensive din Europa la ora aceasta.

Salvatorul Mendy a primit un gol la patru meciuri

Chelsea sub Frank Lampard joacă după chipul și asemănarea fostului mijlocaș. Extrem de muncitoare și ambițioasă, bine organizată în defensivă și explozivă, atunci când e cazul, în atac. În această vară, londonezii au investit cei mai mulți bani în transferuri, dar cele mai bune afaceri au costat puțin sau deloc.

Vorbim aici de Thiago Silva, adus gratis după ce i-a expirat contractul cu PSG și, mai ales, de portarul Edouard Mendy, adus de la Rennes pentru 24 de milioane de euro, dar care se poate spune că deja și-a scos banii. Până acum, senegalezul a prins 12 meciuri în poarta lui Chelsea în cele trei competiții și a primit câte un gol în fiecare.

În Premier League, singura echipă care l-a învins a fost, culmea, codașa Sheffield United, în victoria cu 4-1 de pe Stamford Bridge. În rest, londonezii au remizat alb în derby-urile cu Manchester United (0-0) și Tottenham (0-0 în ultima etapă) și au obținut trei victorii fără gol marcat: cu Newcastle (2-0), Burnley (3-0) și Crystal Palace (4-0).

În Champions League, Chelsea a primit gol abia săptămâna trecută, chiar împotriva fostei formații a lui Mendy, Rennes (2-1). În afara deplasării din Franța, englezii au mai obținut două victorii, pe terenul lui Krasnodar (4-0) și acasă cu aceeași Rennes (3-0), la care se adaugă acel 0-0 din turul cu Sevilla.

Andaluzii înscriu pe bandă rulantă acasă

În prima parte a sezonului, spaniolii au arătat semne de oboseală după ce sezonul trecut au ajuns până în finala Ligii Europa (pe care au și câștigat-o cu 3-2 în fața lui Inter Milano). Au reușit să ducă pe Bayern până în prelungiri în Supercupa Europei, pierdută în cele din urmă, iar apoi au câștigat primele două meciuri din La Liga, cu Cadiz (3-1) și Levante (1-0).

Un egal alb pe terenul Barcelonei (0-0) a declanșat însă o criză pe plan intern care a continuat pentru încă trei meciuri: 0-1 cu Granada, 0-1 cu Eibar și 1-2 cu Athletic Bilbao. Meciurile din Champions League i-au ținut însă pe linia de plutire pe andaluzi, care au obținut trei victorii la limită: 1-0 cu Rennes și 3-2 acasă și 2-1 în deplasare contra lui Krasnodar. Sevilla și-a revenit și în campionat, acolo unde a strâns trei succese la rând și a urcat pe locul 5.

Gazdele au o serie excelentă din punct de vedere ofensiv în grupele Ligii Campionilor, acolo unde au marcat în ultimele 17 meciuri jucate acasă. Pentru a spera la primul loc, cei de la Sevilla au nevoie de o victorie cu Chelsea, orice al rezultat avantajându-i pe englezi. Totuși, e greu de crezut că ambele echipe vor marca, mai ales dacă ne gândim la cât de redutabile le sunt apărările, acesta fiind și motivul pentru care un NGG pare alegerea inspirată în privința acestei confruntări.

PUNCTE CHEIE:

  • Sevilla este neînvinsă în precedentele șapte jocuri disputate în cupele europene împotriva echipelor din Anglia. În această perioadă, are trei victorii și patru remize
  • Andaluzii sunt neînvinși de 15 partide jucate acasă în cupele europene și au 12 victorii în această perioadă
  • Cinci din precedentele șase jocuri pe care Sevilla le-a jucat acasă în cupele europene s-au terminat fără gol primit pentru gazde (golaveraj 10-2 în această serie)
  • Patru dintre cele șase jocuri pe care spaniolii le-au jucat pe propriul teren în sezonul actual s-au terminat cu pariul “NGG” câștigător
  • Sevilla are o serie de cinci victorii consecutive, golaverajul în această perioadă fiind de 11-5
  • Chelsea nu a primit gol în patru din precedentele cinci deplasări efectuate (11-1 este golaverajul englezilor în acest timp)
  • Șapte din ultimele nouă meciuri jucate de englezi s-au terminat fără ca londonezii să primească gol