Meniu

FC Sevilla – Osasuna

REDRESEAZĂ ANDALUZII PARCURSUL DIN LA LIGA ÎN CONFRUNTAREA LOR FAVORITĂ?

Echipa lui Julen Lopetegui nu a mai câștigat de cinci meciuri în La Liga, dar în Liga Campionilor este neînvinsă după trei meciuri. Câștigătoarea Europa League are toate șansele să își redreseze parcursul intern contra unei Osasuna care își adună punctele pe propriul teren, nu în deplasare.

FC Sevilla este în continuare o enigmă pentru pariori, deoarece echipa andaluză poate oricând să facă un meci mare contra adversarilor precum FC Barcelona sau Real Madrid, dar la fel de ușor poate să piardă inexplicabil cu Levante sau Valladolid.

Sevilla este aproape perfectă acasă

Tocmai de aceea, meciul cu Osasuna trebuie analizat atent. În primul rând, seria neagră a Sevillei din campionat s-a desfășurat cu precădere în deplasare, acasă fiind un teritoriu minat pentru aproape orice adversar. Barcelonei i-a smuls un punct pe Nou Camp, în timp ce contra Granadei (0-1) și a lui Bilbao (1-2) a pierdut la limită.

Singurul eșec care a venit pe teren propriu a fost cel cu Eibar (0-1), când din 21 de șuturi trimise la poartă, doar trei au fost cadrate. În rest, palmaresul gazdelor în meciurile pe care le dispută pe Ramon Sanchez de Pizjuan este perfect, presărat în perioada recentă doar cu victorii.

De partea celaltă, Osasuna se descurcă peste așteptări în acest sezon. Are trei victorii și un egal, dar singurul care menită menționat este cel cu Bilbao (2-1), din urmă cu două etape.

Pentru oaspeți, meciurile directe cu FC Sevilla nu au fost niciodată o specialitate. Fără punct în ultimele cinci confruntări și cu un complex care durează de 14 ani în deplasările pe Pizjuan, Osasuna nu pare să aibă vreo șansă în deplasarea din Andaluzia.

KEY POINTS:

  • FC Sevilla are o singură înfrângere în ultimele 18 meciuri oficiale disputate pe teren propriu și 11 victorii, ultimele două chiar în grupele Champions League, cu Krasnodar (3-2) și Rennes (1-0)
  • Gazdele au șapte victorii în cele mai recente opt meciuri pe care le-a avut programate acasă. În cinci dintre aceste ocazii nu a primit gol
  • Osasuna a pierdut ultimele șapte și zece din precedentele 11 deplasări pe Ramon Sanchez Pizjuan, acolo unde nu a mai câștigat din 2006!
  • FC Sevilla e neînvinsă în cele mai recente șase confruntări directe, interval în care are cinci victorii. Golaverajul în acest interval 17-8 pentru andaluzi, patru meciuri fiind GG
  • Oaspeții au o singură victorie în deplasările din acest sezon, chiar prima a stagiunii, iar de atunci nu au mai reușit să marcheze pe teren străin în cele trei partide disputate