Meniu

12 Mai, la 20:00. Continuă Sevilla marșul triumfal de acasă și cu Valencia?

FC Sevilla a fost în cursa pentru titlu până în urmă cu două etape, dar presiunea și-a spus cuvântul și echipa lui Julen Lopetegui a făcut câțiva pași greșiți. Chiar și așa, trupa andaluză a arătat destulă ambiție în acest sezon, astfel că în ciuda faptului că are locul 4 asigurat, e de așteptat să continue să se bată cu propriile limite până la finalul sezonului, mai ales că există varianta obținerii locului 3.

Atletico Madrid e pe primul loc în La Liga, în timp ce Real Madrid și FC Barcelona o urmează la două puncte în spate. La încă 4 lungimi distanță vine și FC Sevilla, cea care reprezintă o prezență oarecum inedită la această masă a bogaților din Spania.

Bilbao i-a retezat șansele

În ultima etapă, trupa lui Rakitic a trecut pe lângă un succes important contra lui Real Madrid, însă nu a putut să dea lovitura finală. Sevilla a condus cu 1-0 și 2-1 pe Estadio Alfredo di Stefano, dar a fost egalată de fiecare dată astfel că a fost nevoită să se mulțumească cu un punct.

Miercuri, andaluzii primesc vizita Valenciei, o formație care este departe de strălucirea de altă dată. Dacă acasă se descurcă acceptabil, deplasările reprezintă pentru 'lilieci' o mare corvoadă. Fără succes pe teren străin de 10 meciuri, adică din 10 ianuarie, oaspeții de miercuri nu pot emite prea mari pretenții atunci când o vor vizita pe Sevilla.

Astfel, cota de 1.50 pe care pronosticul '1 solist' a primit-o la partida de pe Pizjuan pare destul de generoasă și este și pronosticul nostru, însă trebuie să ținem cont de faptul că Sevilla se poate relaxa după forcingul din ultima vreme.

PUNCTE CHEIE:

  • Sevilla este una dintre cele mai solide echipe din Spania pe teren propriu. În cele mai recente 13 meciuri jucate în competițiile interne pe Ramon Sanchez Pizjuan a câștigat de 11 ori;
  • Andaluzii se pot baza pe o defensivă solidă, a doua din La Liga în privința meciurilor de acasă, cu doar 11 goluri încasate în 17 partide;
  • În precedentele 3 cofruntări directe, Sevilla a câștigat de fiecare dată fără să primească gol, perioadă în care golaverajul acumulat este 5-0;
  • Valencia este a treia cea mai slabă echipă din Spania în deplasare, acolo unde a câștigat de două ori în acest sezon;
  • ‘Liliecii’ nu traversează o perioadă prea bună, reușind să câștige o singură dată în precedentele 7 meciuri;
  • În privința deplasărilor, situația e chiar mai gravă. În cele mai recente 9 jocuri pe teren străin, Valencia nu a câștigat niciodată și a suferit 7 eșecuri.