Meniu

4 Aprilie. FCSB și Craiova se neutralizează reciproc

ÎȘI CONTINUĂ FCSB SERIA INVINCINBILĂ CONTRA UNIVERSITĂTII?

FCSB și Universitatea Craiova se duelează de la ora 20:30 în derby-ul penultimei etape din sezonul regular al Ligii 1. Roș-albaștrii vor să își reconfirme statutul de lider al Ligii 1 cu o nouă victorie contra rivalei din Oltenia, mai ales că pe teren propriu istoricul le dă toate motivele să aibă încredere înaintea confruntării cu Universitatea.

Liga 1 are de câțiva ani un trio de echipe care s-a detașat față de competitoare, iar acesta este format din FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova. În precedentele 3 sezoane, cel puțin, caimacul l-au luat ardelenii, dar cel mai aproape de a-i încurca au fost alb-albaștrii lui Bergodi. Până înaintea ultimei etape, formația olteană a condus în clasament, în ultima etapă, derby-ul cu CFR, au condus, dar au sfârșit prin a fi înfrânți cu 2-1.

Revine Koljic, omul după care se plânge de 23 de etape

Sezonul actual a fost început ca din pușcă de Craiova și părea ca și cum Universitatea a învățat ceva din lecția anului trecut. Totuși, chiar dacă seria de victorii s-a întins la 7 meciuri, ceva s-a rupt în etapa a 6-a, atunci când golgheterul Elvir Koljic, golgheterul echipei de până atunci cu 6 goluri marcate în primele 5 meciuri, s-a ales cu o fractură de peroneu într-un meci cu Poli Iași.

Ulterior, vicecampioana nu a reușit să-și găsească un om de gol pentru centrul atacului și s-a ajuns ca golgheterul echipei să fie Alexandru Cicâldău, care a marcat până în prezent 9 goluri. Singurul care s-a apropiat de cifra lui Koljic este Andrei Ivan, cel care a marcat 5 goluri, din care 4 în 2021.

De la preluarea conducerii tehnice de către Marianos Ouzounidis, trupa craioveană a reînvățat gustul victoriei. Drept dovadă stau cele 6 astfel de rezultate obținute în ultimele 8 etape, cele mai importante - două 1-0 cu Botoșani și Dinamo. Totuși, Universitatea a avut în permanență coșmaruri după vizitele pe terenul FCSB-ului, iar trupa din București nu a fost, probabil, niciodată mai în formă ca acum.

FCSB își revine după Man

Până în iarnă, FCSB a arătat aproape perfect în Liga 1, chiar dacă a fost afectată pentru o perioadă, la începutul sezonului, și de pandemia globală cu Covid. Odată trecută peste acest impas care i-a adus două înfrângeri, echipa pregătită de Toni Petrea a mai pierdut doar cu CFR Cluj, un meci influențat și de deciziile de arbitraj (0-2).

Plecarea lui Dennis Man, jucător care în tur a marcat 14 goluri și a oferit 6 pase decisive în 18 etape, a cântărit destul de greu pentru foștii lui colegi, care au resimțit șocul în primele meciuri din 2021. După două egaluri în primele deplasări ale anului, 2-2 la Viitorul și 0-0 la FC Argeș, FCSB a pierdut fără să marcheze și cu Clinceni, 0-1 acasă, și cu Hermmanstadt, 0-1.

De atunci însă, trupa condusă din teren de Florin Tănase a câștigat de 5 ori la rând fără să primească gol. Printre aceste rezultate sunt un 3-0 sever administrat campioanei CFR Cluj, un 2-0 la Botoșani, și 1-0 contra Chindiei și a UTA-ei. În această perioadă, căpitanul FCSB-ului a marcat de 3 ori, Darius Olaru la fel, iar Olimpiu Moruțan de două ori, cei trei fiind singurii marcatori ai echipei în această perioadă.

Ca să tragem o concluzie ne ajută și palmaresul recent, categoric în favoarea echipei din București, care a câștigat și turul cu 2-0. ‘1 solist’ nu pare, deci, deloc exagerat, iar cota oferită este destul de bună, 2.25. Nici un meci fără goluri de ambele părți nu este exclus, pentru că FCSB are 16 astfel de partide din 28, iar Craiova are 15. Cota pentru NGG este și ea destul de bună, 1.75.


PUNCTE CHEIE:

  • FCSB este într-o formă excelentă în Liga 1, cu 5 victorii consecutive fără gol primit, inclusiv un 3-0 contra campioanei CFR. În acest interval, golaverajul este 8-0;
  • Bucureștenii formează cea mai bună echipă din Liga 1 în privința meciurilor jucate pe teren propriu, cu 12 victorii în 14 apariții, dar au și cel mai bun atac și cea mai bună apărare, cu un golaveraj de 35-7;
  • Craiova a avut probleme în cele mai recente deplasări, acolo unde a obținut doar două victorii în precedentele 7 ieșiri în Liga 1, dar și 4 egaluri;
  • Craiova a pierdut cu FCSB în tur, 0-2, acesta fiind unul din cele 6 meciuri jucate contra echipelor din Top 6 în care oltenii nu au marcat. În cele 8 confruntări cu rivalele de play-off, Universitatea are un golaveraj de 2-3;
  • FCSB are 18 victorii în 22 de confruntări directe cu Universitatea, 10 dintre acestea venind fără să primească gol. Din celelalte 4, a pierdut doar două;
  • În calitate de gazde, roș-albaștrii sunt neînvinși în cele 10 partide jucate contra Craiovei. În acest timp, a câștigat de 9 ori și au făcut un egal, iar golaverajul este 25-9.