Meniu

6 Februarie. Inter câștigă cu Fiorentina și trece pe primul loc.

REUȘEȘTE FIORENTINA SĂ CONTINUE SERIA EXCELENTĂ CU INTER?

Fiorentina a prins aripi chiar înaintea Crăciunului și a reușit să iasă din zona neagră a clasamentului, iar acum poate fi mai liniștită în privința supraviețuirii. Vizita lui Inter se poate dovedi un nou moment de referință în sezonul gazdelor, dar milanezii au șansa de a urca pe primul loc, chiar și pentru două zile, motiv pentru care ne așteptăm să vedem un meci generos în goluri.

Faptul că Juventus nu mai domină Serie A, așa cum a făcut-o în ultimele 9 sezoane, lasă loc calculelor de toate felurile, mai ales că AC Milan și Inter au luat un avans de 6, respectiv 4 puncte față de urmăritoare. Apoi, plutonul urmăritor care o are în frunte pe Roma și le mai conține pe Juventus, Lazio, Napoli și Atalanta se află într-un interval de 4 puncte. Această distribuție echilibrată a echipelor din vârf face extrem de interesantă cursa pentru titlu și locurile de Liga Campionilor.

Victoria cu Juventus a dat restartul

Fiorentina nu intră în această discuție, asta e clar, dar echipa lui Cesare Prandelli se bucură că, măcar pentru moment, poate să se bucure de fotbal fără să mai aibă un ochi pe clasament înaintea fiecărei etape. Violeții au avut o primă parte a campionatului dezastruoasă, cu doar două victorii în primele 13 etape: 1-0 cu Torino și 3-2 cu Udinese, ambele acasă.

Lucrurile au luat o întorsătură fericită pentru florentini fix înaintea Crăciunului, atunci când în ultima etapă din 2020 au vizitat-o pe Juventus. Victoria extrem de surprinzătoare (3-0) a dat aripi echipei lui Ribery, care între timp a mai câștigat de două ori: 1-0 cu Cagliari și 2-1 contra lui Crotone, ambele pe teren propriu.

Inter are cel mai bun atac din Serie A

Totuși, Fiorentina are o misiune extrem de grea vineri seara, pentru că pe Artemio Franchi vine Inter Milano, adică vicecampioana Italiei și echipa cu cel mai bun atac în acest sezon. Cu Romelu Lukakru (14 goluri) și Lautaro Martinez (10 goluri), Antonio Conte are doi dintre cei mai buni atacanți din Serie A, iar prezența lor pe teren garantează, în general, faptul că milanezii nu vor termina fără să marcheze.

De altfel, doar o singură dată nerazzurri nu au înscris în acest sezon, chiar în ultima deplasare, la Udinese (0-0). În rest, Inter nu a avut probleme nici măcar cu defensive precum cea a lui Juventus (2-0 în urmă cu două săptămâni) sau Napoli (1-0), cele mai bune din campionat. Este adevărat că cele două victorii au venit acasă, pe San Siro, în timp ce în deplasare Inter nu a reușit să câștige decât jumătate din meciuri.

Pentru că ne și istoricul întâlnirilor recente contează, vedem că ultima victorie a milanezilor la Florența a venit tocmai în 2014. Totuși, cele două echipe au fost generoase în general cu privitorii și tocmai de aceea ne așteptăm ca și Inter, și Fiorentina să marcheze vineri seară.

PUNCTE CHEIE:

  • 7 din precedentele 8 confruntări directe s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • Ultimele 6 întâlniri de la Florența au intrat în zona pariului GG (golaveraj 13-11 în acest interval, deci o medie de 4 goluri pe meci);
  • Inter nu a mai câștigat acest duel în deplasare din 2014. De atunci, s-au 7 partide, ultimele 4 fiind egaluri, iar celelalte 3 victorii ale gazdelor
  • 5 din cele mai recente 7 jocuri pe care Fiorentina le-a disputat acasă s-au sfârșit cu ambele echipe printre marcatoare;
  • Precedentele două jocuri de campionat ale gazdelor au venit cu goluri de ambele părți;
  • 70% din meciurile pe care Inter le-a disputat în acest sezon de Serie A s-au terminat cu pariul GG câștigător;
  • 6 din ultimele 7 meciuri oficiale jucate de milanezi în deplasare au venit cu goluri de ambele părți. Oaspeții nu au mai câștigat pe teren străin din decembrie, deci de 5 meciuri.