Meniu

03.03, la 21:45. FIORENTINA – AS ROMA

CONFIRMĂ ROMA FORMA ÎN FAȚA ECHIPELOR INFERIOARE?

AS Roma are un sezon destul de constant, în sensul că se descurcă de minune în fața echipelor din a doua jumătate a clasamentului și aproape că nu reușește să acumuleze puncte în fața celor din vârf. În această etapă, echipa lui Paulo Fonseca va întâlni pe Fiorentina, care are un sezon dezamăgitor și e destul de aproape de zona retrogradării.

Fosta echipă a lui Adrian Mutu se află în acest moment pe locul 14, la doar 7 puncte deasupra liniei roșii a dezastrului și e departe de performanțele din urmă cu aproximativ 10 ani. Pentru echipa viola, obiectivul a devenit o poziție călduță la mijlocul clasamentului, astfel că motivația nu e la cote înalte.

Roma, în schimb, este în lupta pentru primele 4 locuri, adică cele care asigură calificarea în grupele Ligii Campionilor, și are toate motivele să forțeze o nouă victorie contra Fiorentinei. Echipa din capitala Italiei a pierdut în ultimele 4 etape și cu Milan (1-2), și cu Juventus (0-2), dar în afară de egalul recent cu Benevento (0-0), trupa lui Dzeko a câștigat toate meciurile cu echipele clasate de la locul 9 în jos.

Ne așteptăm la o reacție de orgoliu a oaspeților după înfrângerea cu Milan din ultima rundă, mai ales că Fiorentina nu prezintă un mare pericol. Cota de peste 2.00 este una de speculat, date fiind nivelurile diferite la care Roma și Fiorentina operează în acest sezon.

PUNCTE CHEIE:

  • AS Roma a câștigat precedentele 3 confruntări directe, perioadă în care a marcat minimum două goluri de fiecare dată, iar golaverajul este 8-2;
  • Oaspeții sunt neînvinși în ultimele 3 deplasări la Florența, două dintre ele fiind câștigate, iar golaverajul este 9-4;
  • Fiorentina are 7 înfrângeri în cele 8 partide disputate contra echipelor din Top 7 al Serie A;
  • Gazdele au 3 înfrângeri în precedentele 4 meciuri disputate;
  • Roma a câștigat 11 din cele 12 confruntări cu echipele din a doua jumătate a clasamentului.