Meniu

13 Martie. City câștigă clar la Fulham și produce două cote excelente.

ÎȘI REIA CITY ȘIRUL VICTORIILOR LA ZERO ÎN DEPLASAREA LA FULHAM?

Manchester City mărșăluiește spre titlu și nu prea se întrevede accidentul care să o scoată din această transă. Fulham, cu siguranță, nu se încadrează în rândul echipelor capabile să facă față tancului construit de Guardiola în acest sezon, iar pentru deplasarea la Londra a ‘cetățenilor’ doar scorul pare a fi singura problemă.

Aflată la 14 puncte în fruntea Premier League, City nu mai are mult până când își va adjudeca și din punct de vedere matematic titlul din Anglia. Până atunci, De Bruyne și colegii lui mai au de tras, dar cu siguranță că nu își vor permite vreun moment de relaxare, știută fiind atenția lui Pep Guardiola pentru asemenea detalii.

Își revine apărarea liderului?

Performanțele pe care ‘cetățenii’ le-au obținut în acest sezon au venit în special grație performanțelor din apărare. S-au scris multe despre perechea pe care Ruben Dias a reușit s-o facă alături de John Stones, dar micile neconcordanțe care au apărut între cei doi în ultima vreme au început să aibă ecou și pe tabelă. Dintr-o echipă care ajunsese să numere jocurile fără gol primit, City a strâns acum 4 meciuri consecutive în care a scos mingea din propria plasă, toate pe propriul teren.

Dacă victoriile cu Southampton (5-2 la mijlocul săptămânii), Wolves (4-1) și West Ham (2-1) sunt, până la urmă, victorii, confruntarea cu rivala Manchester United de săptămâna trecută reprezintă altă poveste. ‘Diavolii’ au profitat de problemele din apărarea lui City și au câștigat cu 2-0, reușind să stopeze astfel seria de 21 de victorii pe care concitadina o obținuse. Tocmai de aceea meciul cu Fulham poate avea o importanță aparte, deoarece îi poate reda trupei lui Guardiola încrederea defensivă pierdută în ultimele săptămâni.

Fulham se îngroapă acasă

Londonezii sunt într-o oarecare revenire de formă, iar rezultatele din ultima vreme i-au adus la egalitate de puncte cu Brighton și la o singură lungime în spatele lui Newcastle. Echipa lui Scott Parker este, cu siguranță, o mică revelație la nivelul ei, pentru că în urmă cu două luni lucrurile păreau închise în privința retrogradării.

Fulham a reușit în perioada recentă să câștige în deplasările de la Liverpool (1-0) și Everton (2-0), dar și contra lui Sheffield United (1-0). De altfel, victoria de acasă cu ‘lanterna’ este abia a doua pe care o obține în acest sezon pe propriul teren, după cea cu din noiembrie din fața lui West Brom (2-0), cealaltă echipă condamnată la retrogradare. În total, londonezii au marcat de 8 ori în cele 14 meciuri disputate pe teren propriu, 8 dintre care s-au terminat fără gol din partea lui Fulham.

Tocmai din acest motiv ne așteptăm ca acest meci să se termine cu maximum una dintre formații pe tabela de marcaj. Evident, cum aceea se prefigurează a fi City, nici un pariu pe o victorie la zero a liderului nu este de neglijat, cota fiind peste 2.00.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 8 meciuri ale lui Fulham, pariul NGG a ieșit câștigător de 7 ori;
  • Doar 29% din meciurile organizate pe terenul lui Fulham s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • Fulham are cel mai slab atac acasă din întreg Premier League-ul, cu 8 goluri înscrise în 14 meciuri;
  • City continuă să aibă cea mai bună apărare când vine vorba de deplasări, cu 8 goluri primite în 13 astfel de meciuri;
  • 10 victorii la zero are City în ultimele
  • 14 victorii are liderul din Anglia în cele 16 confruntări cu echipele clasate sub locul 11. Dintre acestea, 10 au fost obținute fără să fi primit gol
  • Ultimele 10 confruntări directe s-au terminat cu victoria lui City. Precedentele 6 și 8 din cele 10 n-au regăsit-o și pe Fulham printre marcatoare.