Meniu

Galatasaray – Hajduk Split

Croații vor surpriza în fața lui Falcao. Vis sau realitate?

Derby-ul Galatasaray – Fenerbahce a revenit în actualitate sezonul trecut, însă miza nu a mai fost ca în vremuri parcă demult trecute, anume campionatul, ci locul 6, adică ultimul care permitea calificarea în Europa League. Acum, fosta echipă a lui Hagi este nevoită să treacă prin purgatoriul preliminariilor, iar adversarul este tot unul cu rezonanță: Hajduk Split.

Un eșec total, astfel poate fi rezumat traseul Galatei în stagiunea 2019/20. După ce ani la rând s-a luptat pentru campionat (atunci când nu-l câștiga), cea mai titrată echipă a Turciei a avut un sezon dezamăgitor. Tocmai de aceea, trupa lui Fatih Terim și-a propus ca în acest an să spele rușinea și a început în trombă. Penultimul hop în calea spre grupele Ligii Europa este însă Hajduk Split, formație care are și ea un istoric interesant în competițiile europene.

Fără a mai avea anvergura din anii 90, a doua forță a Croației a rămas măcar cu numele o formație demnă de respectat. În acest sezon, Hajduk a avut un start sinusoidal, amestecând victoriile cu meciurile mai puțin bune (inclusiv o înfrângere acasă cu marea rivală Dinamo Zagreb). Aparent, Galatasaray pornește mare favorită, dar pot oare croații să producă surpriza?


KEY POINTS:

  • Galatasaray are trei victorii din trei meciuri oficiale în acest sezon, reușind să marcheze de minimum două ori în fiecare partidă
  • Hajduk a primit gol în trei din cele cinci partide disputate în actuala stagiune, cu o medie de un gol încasat pe joc
  • Croații au marcat de fiecare dată în sezonul 2020/21, totalizând opt reușite