Meniu

15.02 (15:00) Își revine Beșiktaș pe terenul din Gencler?

POATE BEȘIKTAȘ SĂ CÂȘTIGE LA GENCLER?

Cursa pentru titlu în Turcia este mai antrenată ca oricând în ultimul deceniu, cu cele trei mari forțe din Istanbul pe podium, la egalitate de puncte înaintea acestei etape. Cum Fenerbahce și Galatasaray și-au câștigat meciurile din acest weekend, Beșiktaș este obligată să câștige deplasarea de la Genclerbirligi, iar condițiile par a fi aproape perfecte pentru ca acest lucru să se întâmple.

În primul rând, gazdele formează o echipă care încet, dar sigur se scufundă spre liga secundă. Cu doar 20 de puncte obținute în 22 de etape, echipa lui Bogdan Stancu se află momentan pe poziția a 19-a, la 5 puncte de primul loc salvator ocupat de Erzurum. Genclerbirligi nu a mai câștigat din prima săptămână a acestui an, iar de atunci a jucat 6 meciuri. Ultimul, un egal cu Konyaspor (0-0) a reprezentat de altfel singura ocazie în care gazdele au luat punct sau puncte în acest interval de 6 meciuri.

Beșiktaș vine după o dublă întâlnire cu Konya, peste care a trecut cu bine, dar având multe emoții. Prima dată, în campionat, a jucat mai bine de 70 de minute în inferioritate, dar a reușit să câștige (1-0), în timp ce în Cupa Turciei a câștigat la penalty-uri după ce în urma celor 120 de minute scorul a fost egal, 1-1.

În precedentele două etape, ‘vulturii’ au obținut doar un punct, după 1-1 cu Antalyaspor și 1-2 acasă cu Trabzonspor. Înfrângerea cu vicecampioana a pus capăt unei serii de 9 meciuri fără eșec strânsă în campionat, perioadă în care Beșiktaș obținuse 8 succese, inclusiv cu Galatasaray (2-0).

Considerăm că aceasta este o ocazie excelentă pentru oaspeții de luni să reia seria victoriilor și, chiar dacă nu e cea mai mare, cota de 1.47 oferită pentru ‘2 solist’ pare destul de sigură.

PUNCTE CHEIE:

  • 5 înfrângeri și un egal a strâns Genclerbirligi în precedentele 6 meciuri, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 2-16;
  • Gazdele au pierdut precedentele 3 jocuri disputate pe propriul teren, interval în care are un golaveraj de 2-6;
  • Beșiktaș a câștigat 9 din ultimele 12 jocuri din campionat, perioadă în care a pierdut o singură dată, cu vicecampioana Trabzonspor;
  • ‘Vulturii’ sunt neînvinși în precedentele 5 deplasări din campionat, timp în care au obținut 3 victorii și un golaveraj de 10-4;
  • Echipa din Istanbul a câștigat la zero ultimele două deplasări de pe terenul lui Genclerbirligi.